Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Ajánló

5 mennyei jegeskávé recept, amivel átvészelheted a kánikulát

5 mennyei jegeskávé recept, amivel átvészelheted a kánikulát
A nyári hőségben nincs is jobb egy medenceparton elkortyolgatott jegeskávénál. A hűsítő ital meghódította az egész világot és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.

A kávérajongók megszokhatták már, hogy a Nespresso minden évben új jegeskávé-különlegességekkel jelentkezik, melyeket kifejezetten úgy alkottak meg, hogy jégre engedve bontakoztassák ki legjobban a karakterüket. A forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel.

A tökéletes jegeskávé alapszabályait Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete foglalta össze: „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen legalább három az egyhez.”

Most, hogy az alapvetéseket megismetük, következzen néhány izgalmas frissítő jegeskávé receptet, melyekkel a brazil tengerpartok hangulatát idézhetjük meg otthonunkban:

BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Liminha Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 3 szelet friss lime
  • 8 g barnacukor
  • 40 g passiógyümölcs magjai
  • 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup
  • 60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik
  • 5 nagyméretű jégkocka (150 g)
  • Lime szeletek és menta a díszítéshez


ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy nagy méretű pohárba helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot, majd az egészet nyomkodd meg egy kanállal.
  2. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 4 nagyméretű jégkockát (120 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot.
  3. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik.
  4. Tegyél egy jégkockát egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 40 ml Nespresso Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig.
  5. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

EXOTIC BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Exotic Liminha Over Ice Vertuo kávékapszula (80 ml)
• 3 szelet friss lime
• 8 g barnacukor
• 40 g passiógyümölcs magjai
• 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup
• 60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik
• 6 nagyméretű jégkocka (180 g)
• Lime szeletek és menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot egy nagyméretű pohárba, majd az egészet nyomkodd meg egy
  2. kanállal.
  3. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 6 jégkockát (180 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot.
  4. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik.
  5. Tegyél egy jégkockát a Barista shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 80 ml Nespresso Exotic Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig.
  6. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

FÜGÉS BANÁNSHAKE


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
• Fél füge
• 120 ml zabital
• 10 ml banán szirup
• 4 nagy méretű (120 g) jégkocka
• Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Önts 120 ml növényi zabitalt egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és helyezz bele egy szelet fügét.
  2. Zárd le, majd rázd határozottan a shakert 20 másodpercig.
  3. Tegyél 4 jégkockát (120 g) egy nagy méretű pohárba, és önts 10 ml banán szirupot az aljára.
  4. Öntsd a shaker tartalmát a pohárba, majd keverd össze.
  5. Készíts 40 ml Nespresso Freddo Intenso kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

BANANA PINGADaO


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Ice Forte Vertuo kávékapszula (230 ml)
• 20 ml banán szirup
• 80 ml zabital
• 7 nagyméretű jégkocka (210 g)
• Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Tegyél 7 nagyméretű jégkockát (210 g) egy 350-400 ml-es pohárba, és önts rá 20 ml banán szirupot. Tölts 80 ml zabitalt a pohárba.
  2. Készíts 230 ml Nespresso Ice Forte kávét a jégre, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.


ICE COFFEE COLADA


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
• 10 ml ananász szirup
• 90 ml zabital
• 4 nagyméretű jégkocka (120 g)
• kókuszpehely és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Készíts 40 ml Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávét egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és adj hozzá 1 nagyméretű jégkockát (30 g).
  2. Zárd le a tetejét és rázd határozottan 20 másodpercig.
  3. Tegyél 3 jégkockát (90 g) egy nagy méretű pohárba.
  4. Önts 10 ml ananász szirupot és 90 ml növényi zabitalt a pohárba. Töltsd rá a hideg kávét, és díszítsd kókuszpelyhekkel és ehető virággal a tetejét.

További hűsítő jegeskávé receptekért látogass el a Nespresso oldalára!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.