Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ajánló

Gasztroszenzáció: júniusban a Mannában főz Manchester legjobb séfje

A Globalista Konyha meghívására Budapestre érkezik Heston Blumenthal tanítványa, Manchester egyik legjobb séfje, Mary-Ellen McTague.

Mary Ellen McTague nyelvésznek tanult az egyetemen, és közben turnézó zenészeknek főzött Manchester legendás Roadhouse szórakozóhelyén. Utóbbit sokkal jobban élvezte, ezért szülei legnagyobb megelégedésére eldöntötte, ezt a pályát választja.

1999-ben kézbe vette a The Good Food Guide kiadványt (melynek 2011-es kiadása az év séf reménységének kiáltotta ki) és több kimagasló éttermet megkeresett, hogy ott szeretne dolgozni. A The Fat Duck-ban Heston Blumenthal azt javasolta neki, először szerezzen tapasztalatot.

A Michelin-csillagos Sharrow Bay Hotel-ben kezdte a létra legalján, majd három év alatt alapos tudást szerzett a klasszikus francia és brit gasztronómiából.

Mary Ellen McTague Manchester egyik legjobb séfje érkezik Budapestre
Mary Ellen McTague Manchester egyik legjobb séfje érkezik Budapestre

Ezzel a megszerzett tapasztalattal visszament Heston Blumenthal-hoz, aki rögtön felvette cukrásznak és azzal a csapattal dolgozhatott, mely hozzásegítette az éttermet a harmadik csillag megszerzéséhez. Míg Heston egy marrakeshi étterem megnyitásán dolgozott, Mary-Ellen lett a főnök. Sous chefként Mary–Ellen megtanulta az alapokat, az önfegyelmet, az őszinteséget, "mindent, ami nem számít káros szokásnak”.

2006-ban Heston Blumenthal legendás The Hind’s Head éttermében történelmi kutatást és fejlesztést folytatott, ételtörténészekkel dolgozott együtt, rengeteget olvasott és olyan fogásokat hozott létre, mint például a csokoládé bor, mely felkerült a Fat Duck étlapjára is. Ezt a munkamódszert azóta is használja saját éttrmében, az Aumbry-ban, melyet 2009-ben nyitott és ahol komplex brit történelmi ételeket szolgálnak fel helyi alapanyagokból elkészítve.

Mary-Ellen legújabb éttermét az egykori Roadhouse helyén nyitja meg hamarosan.

A budapesti Manna étteremben június 3-én és 4-én felszolgált menü:

  • Házilag érlelt kecskesonka, friss kecskesajt, savanyított cékla, dió vinaigrette
  • Paradicsom consommé, uborka, borágó
  • Lassan sült báránylapocka, disznóbab, zsenge borsó hajtás, szívkagyló
  • Meggy granita
  • Citromverbéna krém és sörbet
  • Peach Melba

További információ: www.globalistakonyha.com, www.facebook.com/aglobalista

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.