A sajttorta rengeteg változatban létezik szerte a világon, két dolog azonban mindenhol közös bennük. Az egyik, hogy a legfontosabb összetevője a krémsajt, a másik, hogy a legtöbben azért szeretik, mert könnyű, habos-krémes, mégis ízletes édesség. Ráadásul egyszerűen elkészíthető sütemény és vendégváró finomságnak is ideális.
Az eredetileg Görögországból származó sajttorta receptje a hódító rómaiak által jutott el Európába, majd onnan Amerikába és az egész világra. A legnagyobb változást a sajttorta történetében és összetételében a krémsajt felfedezése hozta, és a legtöbb ország hozzáadott valamit ehhez a különleges desszerthez, ami által sajátjává vált. Franciaországban zselatinnal, Németországban túróval készítik, Angliában gyakori hozzávaló a kávé és tea, az olaszok pedig mascarponét és ricottát használnak a sütemény elkészítéséhez. Az Egyesült Államokban még az egyes nagyvárosoknak is van saját sajttortája.
Ne hagyjuk, hogy a cukrászsüteményeiről híres Budapest sajttorta nélkül árválkodjon! A Philadelphia éppen ezért meghirdette a Budapest Cheesecake receptversenyt. Nevezz október 4-ig! Ha otthon már megalkottad, vagy kedvet kaptál ahhoz, hogy elkészítsd a tökéletes sajttortád, akkor süss, nevezz és nyerj!
A nevezés feltételei:
1. Süsd meg a sajttortát Philadelphia krémsajttal!
2. Fotózd le a sajttortát és a Philadelphia krémsajt vásárlását igazoló blokkot!
3. Küldd el a receptet, a sajttorta és blokk fotóját!
A szerencsés győztes a Budapest Cheesecake megalkotója címmel és egy piros színű KitchenAid ARTISAN robotgéppel (5KSM150) gazdagodik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.