Nem titkolt szándékom, hogy a legkisebbeket és a nagyobbacskákat is az egészséges étkezés felé tereljem, úgy, hogy közben örömüket leljék benne. A lányaimon is tapasztalom nap, mint nap, hogy kevéssé hatékony a "répától fütyülsz", a "spenóttól erős leszel" és a "ha nem eszed meg, nincs desszert" kamuzások és "fenyegetések". Ők már eleve a mi étkezési szokásainkba születtek bele, így nem verem a mellem (na jó, kicsit de!), hogy a szárzellert és a jégsalátát is örömmel ropogtatják, és hogy az aszaltgyümölcsmixet gumicukor gyanánt eszik.
DE! vállalom azt is, hogy néha engedem a klasszik édességeket is, mert ha tetszik, ha nem, ezekkel úgyis találkoznak. Nem szeretném, ha a tiltás miatt alakulna ki bennünk a jó szemlélet, és hiszem, hogy ha megfelelő alapokat adunk, akkor van rá esély, hogy később tudatosan az egészségesebb ételeket választják. Az, hogy egy étel egyszerre legyen egészséges és finom, valamint a férjem és a lányaim is örömmel fogyasszák, folyamatosan inspirál és új ételek megalkotására késztet. Amikor éppen nem zsúrokon és rendezvényeken gyúrok egészséges desszertgolyókat a gyerekmancsokkal, akkor a Miele főzőiskolában tartok tematikus főzőtanfolyamokat és előadásokat az egészséges étkezés jegyében, írom a mesekönyvemet vagy a boldogrepa.blog.hu-ra készítek ételeket.
A legtöbb étterem étlapján a gyerekmenü választéknál bolognai, halrudacska, vagy rántott hús sült krumplival biztos, hogy szerepel. Nem véletlen, hiszen a gyerekek két dolgot ebéd gyanánt bármikor megesznek: a tésztát (tejföllel, kecsappal, kakaóporral, stb.) és a bő zsírban sült bundázott ételeket. Ez az étel se nem tészta, se nem bő zsírban sült, de van pár szuperképessége, ami miatt a kicsik számára is vonzó lehet.
Dóra narancsos csirke receptjét itt találod >>>
Ízvilága édes, ezáltal mérsékli az ebéd utáni családi kiszerelésű túrórudi elfogyasztása utáni leküzdhetetlen vágyat és jó eséllyel pár szem csokis mazsolával is leszerelhetjük szemünk fényét.
Mivel comb, akár evőeszköz nélkül Shrekkesen is lehet fogyasztani (tépni, marcangolni).
Van benne borsó, ami még a legelszántabb zöldségtagadó kölyköket is megenyhíti. Kisebbek kézzel egyenként megpróbálhatják a borsókat külön kihalászni, ami nagyon jól fejleszti a finommotorikát, mi pedig közben megebédelhetünk előember módjára.
A barnarizs rendkívül értékes gabona, rostban gazdag, ezáltal hosszú távon eltelít, így nem kell azon aggódnunk, hogy a kicsi délutáni alvása éhség miatt fél óra után félbeszakad.
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.