A street food szerves része Tajvan kultúrájának. A bubble teától kezdve a disznóvér szeletekig élvezettel játszanak az ízekkel és textúrákkal. A ragacsos rizst disznóvérbe áztatják majd ízlés szerint vagy mogyoróba és korianderbe forgatják, vagy natúr szeletként kínálják az utcákon.
Vietnámban a patkány közkedvelt húsnak számít, hiszen magas proteintartalma és a disznóhoz hasonló íze miatt sokan előszeretettel fogyasztják. Ezeket a patkányokat a természetben, a mezőkön fogják be, így állítólag sokkal kevesebb a betegségek kockázata, mintha a városban rohangáló társaik közül csemegéznének az "ínyencek".
Ha hiszitek, ha nem, ez a faj luxuskávét ürít! Az Indiából exportált kávé, a Kopi Luwak a cibetmacska ürülékéből készül. Az indonéz szigeteken őslakos cibetmacskaféle a kávéfák tetején él és kávébabbal táplálkozik, amely emésztés után átalakul luxusitallá.
A kis pávaszem nevű afriaki lepke, még az átalakulása előtt igazi ínyecnségnek számít Afriákban. A nők és gyermekek kézzel szedik össze a hernyókat, majd fokhagymával és csilivel fűszerezve sütik meg.
A Barbacoa néven ismert mexikói étel a tehén fejének lágy, zsírosabb része, amit rendszerint kukoricalisztből készült tortillában, guacamolevel tálalnak. Ízlések és pofonok de mi inkább maradunk a hagyományos verziónál!
A koreai péniszhal a nevével ellentétben nem hal, nem egyfajta gyűrűsféreg. Már maga a féreg mivolta sem túl étvágygerjesztő, de az sem segít rajta, hogy mint ahogy a neve is mutatja, meglehetősen sok hasonlóság van közte és a férfi nemiszerv között.
Nem hiszem, hogy teljesen olyan, amit a reggeli rántottád mellé szívesen fogyasztanál... Az íze inkább a sashimire hasonlít. Azért ha választanunk kell, mi szívesebben maradunk a megszokott reggelinél.
Tudtátok, hogy létezik egy szakácskönyv, ami külön a különböző herék elkészítési módjait mutatja be? Kanadában előszeretettel fogyasztják a marhák ezen részét, sütve, főzve és rántva egyaránt.
A folyton megújuló gasztronómia nem bír magával, így szinte már semmi sem lehetetlen. Franciaországban piacra dobták az "új kaviárt", a csigatojást, aminek 5 dekagrammját 22 ezer forintét kóstolhatja meg az, aki mindenképpen az új ízekre utazik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.