Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Vadas marha recept
Vadas marha
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

Ezért ne használj soha friss pékárut a bundás kenyérhez!

bundás kenyér
A bundáskenyér nem egy bonyolult étel, sokan szeretik reggelire, vacsorára, vagy főzelékfeltétként ebédidőben is megállja a helyét. A végeredményt tekintve azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kenyérből készül.

Az egyik legjobb, leglaktatóbb, legfinomabb, legmagasabb tápértékű reggelink a bundás kenyér. S ha ez nem lenne elég, a legjobban variálható is: van, aki csak simán sózza; van, aki úgy, mint a lángost: fokhagymával kenve, sajttal és teljföllel megpakolva; és van, aki lekvárral szereti. De mégis melyik a tökéletes bundás kenyér? Szerintünk az, amelyik kívül ropog, belül viszont kicsit krémes, a bunda aranybarna, a belső napsárga, enyhén sós.

Ahhoz, hogy ezt a végeredményt elérjük, elengedhetetlenül fontos a megfelelő alapanyagok kiválasztása – elsősorban a kenyéré. Nem véletlenül szól a fáma arról, hogy a bundás kenyér maradékmentésre is tökéletes: a legfinomabb ugyanis akkor lesz, ha 1-2 napos, kicsit szikkadt kenyérből készítjük. Hogy miért? Azért, mert míg a friss kenyér nedvességtartalma igen magas, és nem szívja magába eléggé a tojásos tejet, addig a szárazabb szeletek magukba cuppantják, és a sütés során végig meg is tartják a folyadékot.

Bundás kenyér (Fotó: pixabay.com)
Bundás kenyér (Fotó: pixabay.com)


Emellett fontos az is, hogy:

  1. ne tegyünk túl sok tejet a tojásba – 2 szeletenkét 1 db M-es tojással és tojásonként kb. fél dl tejjel érdemes számolni;
  2. ne áztassuk túl a kenyeret: ha beletettük, picit mozgassuk meg, majd fordításkor ugyanez, és már mehet is a serpenyőbe;
  3. a sütéshez használt zsiradék ne legyen se túl forró, se túl langyos – a hőmérsékletét legegyszerűbben úgy tudunk tesztelni, hogy egy fakanál végét beledugjuk, és ha pezseg körülötte a zsiradék, kezdődhet a sütés (a közepesnél picit erősebb fokozat beállításával nem lőhetünk mellé!).

Aki pedig még tovább variálná ezt a klasszikust, annak ajánljuk szeretettel az alábbi receptünket – próbáljátok ki egy ráérős reggelen, megéri!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.