A csipetkéhez lisztet egy edénybe öntjük, ráütjük a tojást, picit megsózzuk, és jó kemény, sima tésztát gyúrunk belőle.
Ezután két ujjal egyforma darabokat csippentünk a tésztából, egy mozdulattal golyóvá formáljuk, és egy tálcára dobjuk szikkadni. Időnként elrendezzük a csipetkéket, hogy ne érjenek össze, mert könnyen összeragadnak.
A borsót és a répát kevés zsíron elkezdjük párolni - ha mirelit borsóval dolgozunk, azzal kezdjük, majd, ha kiolvadt, jöhet mellé a sárgarépa -, és kis idő múlva hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldjét és megszórjuk liszttel.
Egy két pedig kavargatva dinszteljük, majd felöntjük vízzel, végül egy kis őrölt fűszerpaprikát is adunk hozzá és megsózzuk.
Amikor elkezd forrni, beletesszük a csipetkét, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.