30 dkg óriás kagylótészta só
10 dkg spenót
2 tk olívaolaj
Az öntethez:
25 dkg ricotta
1 db tojás
2 ek reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld
1 doboz darabolt paradicsom
őrölt rozmaring
10 dkg mozzarella
1. Főzzük ki a kagylótésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le, majd tegyük félre.
2. Fonnyasszuk meg a konyhakész spenótot a fel forrósított olívaolajon. Szűrőbe téve nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd vágjuk apróra. Dolgozzuk össze a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, a spenótot és az apróra vágott zöldpet rezselymet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a keveréket a tésztakagylókba.
3. Közben a darabolt paradicsomot forraljuk sűrűre egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal. Simítsuk a paradicsomszószt egy tűzálló tálba, rendezzük el rajta a töltött tésztakagylókat, és oszszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát.
4. Végül süssük a spenótos-ricottás tésztát 180 fok ra előmelegített sütőben kb. 25 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.