Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: spenótos-ricottás tészta lépésről lépésre

ricottás tészta
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Hozzávalók:

30 dkg óriás kagylótészta só
10 dkg spenót
2 tk olívaolaj

Az öntethez:
25 dkg ricotta
1 db tojás
2 ek reszelt parmezán
1 csokor petrezselyemzöld
1 doboz darabolt paradicsom
őrölt rozmaring
10 dkg mozzarella

Elkészítés:

1. Főzzük ki a kagylótésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le, majd tegyük félre.

2. Fonnyasszuk meg a konyhakész spenótot a fel forrósított olívaolajon. Szűrőbe téve nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd vágjuk apróra. Dolgozzuk össze a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, a spenótot és az apróra vágott zöldpet rezselymet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd töltsük a keveréket a tésztakagylókba.

3. Közben a darabolt paradicsomot forraljuk sűrűre egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal. Simítsuk a paradicsomszószt egy tűzálló tálba, rendezzük el rajta a töltött tésztakagylókat, és oszszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát.

4. Végül süssük a spenótos-ricottás tésztát 180 fok ra előmelegített sütőben kb. 25 percig.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.