Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A gluténérzékenység egyik komoly kihívása, hogy kedvenc édes és sós tésztáink receptjét újra kell gondolnunk. Felcsiki Tünde, a Mindmegette mentes szakértője most ehhez ad néhány tuti tippet.

"Kedves Tünde! Van valami titka a gluténmentes tészta elkészítésének? Eddig akárhányszor nekifutottam, borzalmas lett a végeredmény."

A gluténmentes tészta elkészítése kezdetben mindenkinek nehézséget okozhat, mivel a gluténmentes lisztek sajátossága, hogy nem tartalmazzák azokat az összetevőket, amelyek rugalmasságot biztosítanának a tésztának.

Így az összetevők pontos kiválasztása és a tészta elkészítési módja odafigyelést igényel. A jó hír az, hogy van megoldás: tésztáink elkészítéséhez használjunk - megfelelő mennyiségben -természetes állagjavítókat( útifűmaghéj, chia mag, almarost, agar-agar )

- A legjobb eredmény érdekében, egy tálba szitáljuk össze a gluténmentes liszteket, így szellősebb lesz a lisztkeverék.

- Minden elkészítési fázisban pihentessük a tésztát, hogy össze tudjanak érni az alapanyagok.

- Mindig kézmeleg zsiradékot használjunk, és a tojást hívjuk segítségül, ha stabilizálni, tapasztani, vagy lazítani szeretnénk.

Így érhetjük el azt, hogy a végeredmény az eredetihez hasonló legyen.

SZUPER TÍZÓRAI TIPPEK GLUTÉNÉRZÉKENY GYEREKEKNEK >>>
EBBŐL A GLUTÉNMENTES LISZTBŐL ÉRDEMES RÁNTÁST KÉSZÍTENI! >>>
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>>
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.