Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

A legjobb nyári köret! Így készül a tökéletes görög saláta

görög saláta
A görögsaláta, vagy ahogy a görögök hívják „horiatiki”, azaz falusi saláta, hosszú évtizedek óta kötelező eleme a klasszikus görög éttermek „mezze”, azaz előétel választékának.

A görögök ugyanis előételek tucatjaival kezdik az éttermi lakomákat, de bármit is rendeljenek, ez a saláta biztosan közte van. A görög salátát mindenki szereti, és el is tudja készíteni. Biztosan finom lesz, de van pár apróság, amivel az élmény fokozható.

Tippek a tökéletes görög salátához:

- Az igazi görög salátához illik meghámozni az uborkát.

- Mindig a lehető legízesebb és legérettebb paradicsomokkal dolgozzunk!

- Ha a paradicsomot előre lesózzuk, levet ereszt, így szaftosabb lesz az öntet.

- Érdemes egy puha paradicsom felének a levét is belenyomkodni a salátába, úgy, mintha citromot facsarnánk, szintén azért, hogy gazdagabb legyen az öntet.

- Használjunk görög fetát a krémfehér és dán fetautánzatok helyett.

- Mindig jó minőségű extraszűz olíva olajjal dolgozzunk! Ennél a salátánál ugyanis nagyon dominál az íze, és nincs olyan, hogy „túl sok olaj”.

- A saláta tetejéről nem hiányozhat a szárított oregánó.

- A legtöbb régióban a görög salátába csak olaj kerül, ecet nem feltétlenül.

- Ha megettük a salátát, a levét semmiképp ne öntsük ki! Tunkoljuk ki puha kenyérrel, hiszen ez a legeslegfinomabb része!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 3 db nagy, érett paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1/2 db zöld színű kalifornia paprika
  • 1/2 fej lilahagyma
  • pár szem fekete olajbogyó
  • 150 g fetasajt
  • 50 ml extraszűz olíva olaj
  • 1 tk szárított oreganó
  • kenyér a tunkoláshoz

Elkészítése:

- Vágjuk a paradicsomokat 6-8 darabra. A zöld részüket vágjuk ki. Tegyük őket egy tálba. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 15-20 percig.

- Hámozzuk meg az uborkát. Vágjuk hosszában ketté és vágjunk belőle 5 mm vastag szeleteket. Adjuk a paradicsomhoz.

- Karikázzuk a saláta tetejére a paprikát és szórjuk meg vékonyra szeletelt lilahagymával.

- Tegyünk az egész tetejére pár szem olajbogyót, majd az egészre helyezzük rá a fetasajtot, amit nem muszáj felkockázni.

- Szórjuk meg a sajtot az oregánóval és öntözzük meg alaposan olíva olajjal. Tálaljuk azonnal!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.