A görhe a népi konyha egyik klasszikus süteménye. Az egyik legfőbb alkotóeleme a kukoricaliszt, ami egykoron majdnem minden háztartásban megtalálható volt, emellett az elkészítése sem bonyolult, sőt mondhatni pofonegyszerű. A görhe vagy más néven málé egy ízletes kevert sütemény, ami porcukorral vagy lekvárral kínálva kerül az asztalra.
A tésztát feldobhatjuk egy citrom reszelt héjával, és tehetünk bele gyümölcsöket is, ám ezek nélkül is finom ez az egyszerű kevert sütemény. Mutatjuk a pontos receptet és az elkészítést videón is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Számtalan, mára talán már elfeledett népi étel létezik. Ezek az egyszerű, sokszor kevés alapanyagból készült fogások laktatók, magas a szénhidráttartalmuk, hiszen energiára volt szüksége nagy- és dédszüleinknek, hogy bírják az egész napos fizikai munkát. Liszt és zsír szinte mindig volt otthon, ahogy krumpli és lekvár is, így nem csoda, hogy ezekből készül a magyaros ételek legjava, így a népi lángos, a rongyos lapótya is.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készül a rongyos lapótya, nézd meg a receptjét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.