Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

A legjobb nyári köret! Így készül a tökéletes görög saláta

görög saláta
A görögsaláta, vagy ahogy a görögök hívják „horiatiki”, azaz falusi saláta, hosszú évtizedek óta kötelező eleme a klasszikus görög éttermek „mezze”, azaz előétel választékának.

A görögök ugyanis előételek tucatjaival kezdik az éttermi lakomákat, de bármit is rendeljenek, ez a saláta biztosan közte van. A görög salátát mindenki szereti, és el is tudja készíteni. Biztosan finom lesz, de van pár apróság, amivel az élmény fokozható.

Tippek a tökéletes görög salátához:

- Az igazi görög salátához illik meghámozni az uborkát.

- Mindig a lehető legízesebb és legérettebb paradicsomokkal dolgozzunk!

- Ha a paradicsomot előre lesózzuk, levet ereszt, így szaftosabb lesz az öntet.

- Érdemes egy puha paradicsom felének a levét is belenyomkodni a salátába, úgy, mintha citromot facsarnánk, szintén azért, hogy gazdagabb legyen az öntet.

- Használjunk görög fetát a krémfehér és dán fetautánzatok helyett.

- Mindig jó minőségű extraszűz olíva olajjal dolgozzunk! Ennél a salátánál ugyanis nagyon dominál az íze, és nincs olyan, hogy „túl sok olaj”.

- A saláta tetejéről nem hiányozhat a szárított oregánó.

- A legtöbb régióban a görög salátába csak olaj kerül, ecet nem feltétlenül.

- Ha megettük a salátát, a levét semmiképp ne öntsük ki! Tunkoljuk ki puha kenyérrel, hiszen ez a legeslegfinomabb része!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 3 db nagy, érett paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1/2 db zöld színű kalifornia paprika
  • 1/2 fej lilahagyma
  • pár szem fekete olajbogyó
  • 150 g fetasajt
  • 50 ml extraszűz olíva olaj
  • 1 tk szárított oreganó
  • kenyér a tunkoláshoz

Elkészítése:

- Vágjuk a paradicsomokat 6-8 darabra. A zöld részüket vágjuk ki. Tegyük őket egy tálba. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 15-20 percig.

- Hámozzuk meg az uborkát. Vágjuk hosszában ketté és vágjunk belőle 5 mm vastag szeleteket. Adjuk a paradicsomhoz.

- Karikázzuk a saláta tetejére a paprikát és szórjuk meg vékonyra szeletelt lilahagymával.

- Tegyünk az egész tetejére pár szem olajbogyót, majd az egészre helyezzük rá a fetasajtot, amit nem muszáj felkockázni.

- Szórjuk meg a sajtot az oregánóval és öntözzük meg alaposan olíva olajjal. Tálaljuk azonnal!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.