A görögök ugyanis előételek tucatjaival kezdik az éttermi lakomákat, de bármit is rendeljenek, ez a saláta biztosan közte van. A görög salátát mindenki szereti, és el is tudja készíteni. Biztosan finom lesz, de van pár apróság, amivel az élmény fokozható.
- Az igazi görög salátához illik meghámozni az uborkát.
- Mindig a lehető legízesebb és legérettebb paradicsomokkal dolgozzunk!
- Ha a paradicsomot előre lesózzuk, levet ereszt, így szaftosabb lesz az öntet.
- Érdemes egy puha paradicsom felének a levét is belenyomkodni a salátába, úgy, mintha citromot facsarnánk, szintén azért, hogy gazdagabb legyen az öntet.
- Használjunk görög fetát a krémfehér és dán fetautánzatok helyett.
- Mindig jó minőségű extraszűz olíva olajjal dolgozzunk! Ennél a salátánál ugyanis nagyon dominál az íze, és nincs olyan, hogy „túl sok olaj”.
- A saláta tetejéről nem hiányozhat a szárított oregánó.
- A legtöbb régióban a görög salátába csak olaj kerül, ecet nem feltétlenül.
- Ha megettük a salátát, a levét semmiképp ne öntsük ki! Tunkoljuk ki puha kenyérrel, hiszen ez a legeslegfinomabb része!
- Vágjuk a paradicsomokat 6-8 darabra. A zöld részüket vágjuk ki. Tegyük őket egy tálba. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 15-20 percig.
- Hámozzuk meg az uborkát. Vágjuk hosszában ketté és vágjunk belőle 5 mm vastag szeleteket. Adjuk a paradicsomhoz.
- Karikázzuk a saláta tetejére a paprikát és szórjuk meg vékonyra szeletelt lilahagymával.
- Tegyünk az egész tetejére pár szem olajbogyót, majd az egészre helyezzük rá a fetasajtot, amit nem muszáj felkockázni.
- Szórjuk meg a sajtot az oregánóval és öntözzük meg alaposan olíva olajjal. Tálaljuk azonnal!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.