Az egyik legfontosabb, hogy a friss, vágott virágok mindig tiszta vázába kerüljenek! Ez ugyanúgy segíti őket, mint például a befőzésénél az ételeket: késlelteti a mikroorganizmusok elszaporodását, így tovább maradnak szépek. Emellett elég néhány dologra odafigyelnünk, hogy minél tovább gyönyörködhessünk a tavaszi csokrunkban – a Fanny magazin összegyűjtötte a legfontosabb feladatokat!
A vázába kerülő virág szárait tisztítsuk meg, szedjük le róla a leveleket, mivel azok a víz alatt gyorsan rothadásnak indulnak. Mielőtt a vízbe helyeznénk azokat, vágjunk le a végéből egy kicsit, lehetőleg ferdén, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a vízzel. A növény zöld héját azonban nem szabad lekaparni. Aki ajándékba vagy hosszabb útra viszi azokat, az csorgasson egy gyertyacseppet a vágott felületre, hogy tovább kibírja víz nélkül, ezt vázába helyezés előtt vágja le róla.
A szakember kötötte csokrokat nem szükséges szétbontani, mikor vázába állítjuk, mert lazán kerülnek egymás mellé a szálak. Ez akkor ajánlott, ha úgy kötötték össze őket, hogy azok túl szorosan vannak egymáshoz préselve, így nem ér mindegyik a vízhez. Úgy helyezzük el a virágokat, hogy a száruk ne érjen a váza aljához!
Mindig csak tiszta vizet öntsünk a vázába, ami soha ne legyen hideg, inkább langyos. Minden nap szüksége van friss vízre, a csapvíz alkalmas erre, de ha magas a mésztartalma, akkor ajánlott felforralni és langyosra hűtve a vázába önteni.
Lehet vásárolni a virágboltokban számukra tartósítószereket, de a legjobban egy kevés kristálycukor és pár csepp citromlé fejti ki a hatását. A fás szárú növények közül például a rózsa tartósságát fokozza, ha limonádét adunk neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.