Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Nem lesz könnyű és légies a tésztád? Most lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan készül a tökéletesen könnyű piskóta!

Hozzávalók:

A tésztához: 5 db tojás, 250 g kristálycukor, 180 g rétesliszt, fél csomag sütőpor

A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 50 g kristálycukor, 250 g puha vaj

A tetejére: 120 g vágott dió vagy mandula, szezongyümölcs, 1 csomag tortazselé

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítése

1. Csak egyesével

A tojássárgákat egyenként keverd habosra 1-1 evőkanál vízzel, majd kézi mixerrel az egészet dolgozd össze 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton. Add hozzá a cukrot, és géppel verd tovább a masszát mindaddig, amíg a cukor el nem olvad, és a tojásos alap világossárga nem lesz.

2. Amitől összeáll

Egy tálban elegyítsd a lisztet és a sütőport, adagold a kész masszához, majd és egy fakanál segítségével óvatosan dolgozd simára.

3. A kemény hab

A lehűtött tojásfehérjéket verd fel, adj hozzá 1 csipet sót, majd a legmagasabb fokozaton verd kemény habbá.

4. A titok: csak óvatosan!

A habot óvatosan forgasd a keverékbe, így a tészta levegős, könnyű marad.

5. Sütés

A tésztát öntsd sütőpapírral kibélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt süsd készre a finomságot.

6. Virágcsokor

A leírás alapján készítsd el a piskótatésztát, és virágot mintázó sütőformában süsd készre. A pudingport és a cukrot keverd össze a tejjel, majd a tasakon lévő leírás szerint főzd meg a pudingot. Ha kissé kihűlt, add hozzá a vajat. A piskótát vágd háromrét lapokra, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A torta tetejét és oldalát is kend meg vele, majd a süti széleit szórd meg aprított dióval vagy mandulával. A tetejét díszítsd felkarikázott kivivel, valamint a maradék krémmel, végül vond be a leírás szerint elkészített tortazselével.

Még több kivitorta>>>
Kiviszósz>>>
Túrótorta kivivel>>>
Kivis sajttorta>>>
Túrókrémes-kivis palacsinta>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.