Való igaz, elég babrás a fokhagymagerezdek pucolása, a friss gerezdekre makacsul tapad a héj, ráadásul a kezünk is átveszi a kellemetlen szagot. Van, aki néhányórára vízbe áztatja a gerezdeket, utána pedig kinyomja a fokhagyma húsát a héjból, de ilyenkor változik az íz és az állag is. Ez a megoldás sokkal jobb!
A gerezdekre szedett fokhagymát egy tiszta kis befőttes üvegbe tesszük, és határozott mozdulatokkal 10-15 másodpercig rázzuk, ettől fellazul a héj, és magától *megpucolódik* a fokhagyma.
Ha pedig ilyen könnyen és gyorsan tudunk pucolni, készítsünk gyorsan fokhagymakrémet. Ehhez ugyanebbe az üvegbe fokhagymanyomóval préseljük át a gerezdeket, öntsük fel annyi olívaolajjal, amennyi épp ellepi. A hűtőben hosszan eláll, és nagyon sok módon felhasználható.
Joghurthoz keverve tökéletes salátaöntet, tejföllel remek mártogatós, mehet belőle levesbe, raguba, tésztaszószba, no és lángoshoz, tócsnihoz is kiváló. A fokhagyma nagyon jó tisztító és immunerősítő, rengeteg más jó tulajdonsága isvan!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.