Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

Való igaz, elég babrás a fokhagymagerezdek pucolása, a friss gerezdekre makacsul tapad a héj, ráadásul a kezünk is átveszi a kellemetlen szagot. Van, aki néhányórára vízbe áztatja a gerezdeket, utána pedig kinyomja a fokhagyma húsát a héjból, de ilyenkor változik az íz és az állag is. Ez a megoldás sokkal jobb!

A gerezdekre szedett fokhagymát egy tiszta kis befőttes üvegbe tesszük, és határozott mozdulatokkal 10-15 másodpercig rázzuk, ettől fellazul a héj, és magától *megpucolódik* a fokhagyma.

Ha pedig ilyen könnyen és gyorsan tudunk pucolni, készítsünk gyorsan fokhagymakrémet. Ehhez ugyanebbe az üvegbe fokhagymanyomóval préseljük át a gerezdeket, öntsük fel annyi olívaolajjal, amennyi épp ellepi. A hűtőben hosszan eláll, és nagyon sok módon felhasználható.

Joghurthoz keverve tökéletes salátaöntet, tejföllel remek mártogatós, mehet belőle levesbe, raguba, tésztaszószba, no és lángoshoz, tócsnihoz is kiváló. A fokhagyma nagyon jó tisztító és immunerősítő, rengeteg más jó tulajdonsága isvan!

Fokhagyma, a boszorkányűző >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.