Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Alapételek

A legfinomabb hajtogatott krumplis pogácsa, amiből nem tudsz eleget sütni

Ezért a hajtogatott krumplis pogácsáért mindenki garantáltan odáig lesz majd, mert pont olyan puha és pont olyan finom, ahogyan annak idején a nagyi készítette. Éppen ezért készülj fel rá, hogy hamar elfogy, és legközelebb is tuti ilyet kell majd sütni.

A krumplis pogácsa az, amit egészen egyszerűen nem lehet megunni. Ráadásul ez az a sós süti, ami napokig puha marad, ha egyáltalán marad. Amennyiben te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin mennyeien finom hajtogatott krumplis pogácsáját, akkor már mutatjuk is a receptet, hogy minél előbb elkészíthesd!

hajtogatott krumplis pogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa, amiből egy biztosan nem elég
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a hajtogatott krumplis pogácsa!

Előkészítés: 45 perc 

Pihentetés: 3 óra 

Sütés: 15 perc 

1 adag: 130 kcal  

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt 
  • 26 dkg hideg vaj 
  • só 
  • 14 dkg főtt, áttört burgonya 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 2 tojássárgája 
  • 1 tojás a kenéshez 

Elkészítés:

  1. Késsel összedolgozzuk a lisztet a vajjal, a sóval, a burgonyával, utána összegyúrjuk a tejföllel és a tojássárgájákkal. Téglatestet formázunk belőle, 2-3 órára hűtőbe tesszük. 
  2. Utána kinyújtjuk, az egészet megkenjük felvert tojással. Hajtogatjuk, hagyjuk pihenni 15 percig. 
  3. Ezt még kétszer megismételjük, a kinyújtott tésztát mindig megkenjük felvert tojással. 
  4. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással lekenjük a tetejét. 
  5. Késsel bekockázzuk, majd kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 
  6. Megvárjuk, míg a tojás teljesen megszárad a tetején, ezután 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.