Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Alapételek

A legfinomabb hajtogatott krumplis pogácsa, amiből nem tudsz eleget sütni

Ezért a hajtogatott krumplis pogácsáért mindenki garantáltan odáig lesz majd, mert pont olyan puha és pont olyan finom, ahogyan annak idején a nagyi készítette. Éppen ezért készülj fel rá, hogy hamar elfogy, és legközelebb is tuti ilyet kell majd sütni.

A krumplis pogácsa az, amit egészen egyszerűen nem lehet megunni. Ráadásul ez az a sós süti, ami napokig puha marad, ha egyáltalán marad. Amennyiben te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin mennyeien finom hajtogatott krumplis pogácsáját, akkor már mutatjuk is a receptet, hogy minél előbb elkészíthesd!

hajtogatott krumplis pogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa, amiből egy biztosan nem elég
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a hajtogatott krumplis pogácsa!

Előkészítés: 45 perc 

Pihentetés: 3 óra 

Sütés: 15 perc 

1 adag: 130 kcal  

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt 
  • 26 dkg hideg vaj 
  • só 
  • 14 dkg főtt, áttört burgonya 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 2 tojássárgája 
  • 1 tojás a kenéshez 

Elkészítés:

  1. Késsel összedolgozzuk a lisztet a vajjal, a sóval, a burgonyával, utána összegyúrjuk a tejföllel és a tojássárgájákkal. Téglatestet formázunk belőle, 2-3 órára hűtőbe tesszük. 
  2. Utána kinyújtjuk, az egészet megkenjük felvert tojással. Hajtogatjuk, hagyjuk pihenni 15 percig. 
  3. Ezt még kétszer megismételjük, a kinyújtott tésztát mindig megkenjük felvert tojással. 
  4. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással lekenjük a tetejét. 
  5. Késsel bekockázzuk, majd kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 
  6. Megvárjuk, míg a tojás teljesen megszárad a tetején, ezután 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.