Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

A legfinomabb hajtogatott krumplis pogácsa, amiből nem tudsz eleget sütni

Ezért a hajtogatott krumplis pogácsáért mindenki garantáltan odáig lesz majd, mert pont olyan puha és pont olyan finom, ahogyan annak idején a nagyi készítette. Éppen ezért készülj fel rá, hogy hamar elfogy, és legközelebb is tuti ilyet kell majd sütni.

A krumplis pogácsa az, amit egészen egyszerűen nem lehet megunni. Ráadásul ez az a sós süti, ami napokig puha marad, ha egyáltalán marad. Amennyiben te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin mennyeien finom hajtogatott krumplis pogácsáját, akkor már mutatjuk is a receptet, hogy minél előbb elkészíthesd!

hajtogatott krumplis pogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa, amiből egy biztosan nem elég
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a hajtogatott krumplis pogácsa!

Előkészítés: 45 perc 

Pihentetés: 3 óra 

Sütés: 15 perc 

1 adag: 130 kcal  

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt 
  • 26 dkg hideg vaj 
  • só 
  • 14 dkg főtt, áttört burgonya 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 2 tojássárgája 
  • 1 tojás a kenéshez 

Elkészítés:

  1. Késsel összedolgozzuk a lisztet a vajjal, a sóval, a burgonyával, utána összegyúrjuk a tejföllel és a tojássárgájákkal. Téglatestet formázunk belőle, 2-3 órára hűtőbe tesszük. 
  2. Utána kinyújtjuk, az egészet megkenjük felvert tojással. Hajtogatjuk, hagyjuk pihenni 15 percig. 
  3. Ezt még kétszer megismételjük, a kinyújtott tésztát mindig megkenjük felvert tojással. 
  4. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással lekenjük a tetejét. 
  5. Késsel bekockázzuk, majd kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 
  6. Megvárjuk, míg a tojás teljesen megszárad a tetején, ezután 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.