A mákos pity-puty elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket. Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Kivajazzuk és morzsával egyenletesen megszórjuk a tepsit.
A tejet a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájás cukrot, és simára keverjük. Fontos, hogy lassan csorgassuk hozzá!
A kifliket összekeverjük a tojásos öntettel, és várunk addig, amíg jól beszívják azt.
A kiflimix felét a tepsibe tesszük, megszórjuk a meggyel és a mákkal, majd a kiflik másik felét is rátesszük.
170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20 percig sütjük a süteményt, majd kivesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd rákenjük a mákos-meggyes rétegre. Visszatesszük a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a mákos pity-puty:
Megjegyzés
Mákos guba, melyet a meggy és a tojáshab tesz egyedivé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.