Egy kis méretű keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, ízesítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fűszerezzük a fahéjjal, a szerecsendióval, és az egészet alaposan összekeverjük.
A fűszeres, illatos keverékbe mártjuk a kalácsszeleteket, hagyjuk, hogy kissé megszívják magukat az ízes tejes keverékkel. Közben egy serpenyőben vajat hevítünk. Ha a vaj felhabzott, ráhelyezzük a kalácsszeleteket, és a tetejükre barna cukrot szórunk (ettől ropogós lesz a kalács). A szeleteket mindkét oldalát sütjük 1-2 percig.
Következhet a tálalás, egy kalácsszeletet a barna cukros, karamellizált felületével felfelé tányérra helyezünk, megszórjuk cukrozott dióval, (rumos) mazsolával. Teszünk rá még egy szelet kalácsot, majd ismét cukros diós szórás, és egy újabb adag mazsola következik. (Ezt folytathatjuk, amíg szeretnénk, rajtunk múlik, mekkora tornyot építünk a kalácsokból.)
Az utolsó szeletet is megszórjuk dióval és mazsolával, végül mézet csorgatunk a kalácstoronyra, és meghintjük porcukorral.
Nézd meg videón, hogyan készül az ünnepi francia pirítós (french toast)
Megjegyzés
A klasszikus francia pirítós ünnepi változata egyszerű, de igazán mennyei desszert, ami a karácsonyi maradékok felhasználásával is készülhet, vagy csodás reggeli válhat belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.