A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, ízlés szerint klopfolhatjuk, de nem feltétlenül szükséges. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk.
A tojásokat tálban villával felverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy másik tálba lisztet szórunk.
Egy fedeles serpenyőben zsiradékot hevítünk kb.160-180 fokra.
A klasszikus párizsi bundánál egyszer lisztbe, majd tojásba mártjuk a húst, és a forró zsiradékba helyezzük, így egy kicsit vékony bundát kapunk. Viszont elterjedtebb már, és mi is így készítettük, hogy a liszt és tojás után újra lisztbe, és újra tojásba forgatjuk a húst, és így helyezzük az olajba sülni.
Oldalanként 2-3 percig sütjük, majd lecsepegtetjük, papírra helyezzük, tálalásig 4-5 percig pihentetjük. Illik hozzá a rizibizi vagy a burgonyapüré, de egy jó kevert salátával is isteni.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HAGYOMÁNYOS PÁRIZSI SZELET
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.