Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod. Adunk néhány jó ötletet hozzá.

A víz elfőzése

A paradicsom-, illetve egyéb zöldségmártásokat főzd levessel felöntve félig puhára, majd ezután fedő nélkül, magas hőfokon kb. 10 percig, hogy a hozzáadott víz nagy része elpárologjon. Így a szósz sűrű lesz és aromás. Kiváló például pizzatésztára kenve vagy csirke mellé



Pirított kenyérrel

Ha tejszínes mártást készítesz, 10 dkg apróra vágott, szikkadt kenyeret piríts meg vajban, majd öntsd fel 2,5-2,5 dl tejszínnel meg levessel! Forrald fel és pépesítsd! Ízlés szerint főzhetsz bele gombát vagy zöldségeket. Sóval, borssal, zöld fűszerekkel, curryvel vagy mustárral ízesítsd!

Püréporral

Egytálételbe, főzelékbe és raguba rántás helyett inkább szórj burgonyapüréport! Kb. 1/2 literhez számíts 4 evőkanálnyit, amit állandó keverés mellett adj a forrásban lévő ételhez! Húzd félre, hagyd rövid ideig duzzadni, majd újra keverd meg!

Vajas liszttel

Ha nem elég sűrű pl. a gyümölcsleves vagy a pecsenyelé, 1 : 1 arányban gyúrj össze lisztet meg vajat, majd formálj belőle kis golyókat, és egyenként keverd a forró ételbe! 1-1 ek liszttel és vajjal kb. 5 dl sűríthető be. A maradékot le is fagyaszthatod. Kb. 3 hónapig áll el.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.