Az egyik legfontosabb fűszernövényünk a petrezselyem, a magyar konyha alapvetése, mindegy, hogy főzelék, leves, mártás vagy köret, némi petrezselyem csakis jót tehet vele. Akinek szerencséje van, az a piacon vagy a zöldségesnél a fehérrépával együtt megkaphatja, majd a gyökér végéről letépve, előbb pohárban, vízbe téve szárastól, majd felaprítva, egy jégkockatartóban, a mélyhűtőben elteheti ínségesebb időkre. Mert a friss zöld petrezselyem íze és illata ezerszer intenzívebb a szárított változatnál – ám télen igen nehéz hozzájutni. Vagy mégsem?
Egy magyar háziasszony rájött, hogyan juthat egész évben friss petrezselyemhez, anélkül, hogy ez egyetlen fillérjébe kerülne. Weiland Anikó a Facebookon egy csoportban megosztotta, a Ripost pedig felfedezte és közkinccsé tette: hogyan termesszünk a fehérrépa levágott végeinek felhasználásával rengeteg friss petrezselyemzöldet.
„A fehérrépa, vagy petrezselyemgyökér feldolgozása során, a levágott véget a legtöbb ember kidobja, pedig ezzel a trükkel még rá lehet bírni, hogy friss hajtásokat hozzon, amit felhasználhatsz a főzésnél. A titok nyitja, hogy éppen csak annyi vizet kell tenni a levágott petrezselyemvégek alá, hogy éppen csak az aljukat lepje el, a vizet pedig minden nap ki kell cserélni alattuk. Emellett fontos, hogy napsütötte, világos ablakban legyenek" – árulta el a titkot Anikó, aki elmondta: ezzel a módszerrel két hónapig szüretelhető a friss petrezselyem!
Ha kíváncsi vagy, hogy még mi mindent tudsz ezzel a módszerrel akár az ablakpárkányon termeszteni, akkor a Ripost cikkében megtalálod!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.