Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Ki ne dobd! Kincset ér a fehérrépa teteje – nem hiszed el, mi lesz belőle!

Fehérrépa
Tegye fel a kezét, aki répapucoláskor a levelek tövénél található megvastagodott részt is felhasználja! Senki? És ki az, akinél a kukában/komposztban végzi? Mindenki? Sejtettük, és bevalljuk, mi is az utóbbi csapatot erősítettük – amíg ki nem derült, mit tud ez az apró zöldségdarab, ha megfelelő módon kezelik!

Az egyik legfontosabb fűszernövényünk a petrezselyem, a magyar konyha alapvetése, mindegy, hogy főzelék, leves, mártás vagy köret, némi petrezselyem csakis jót tehet vele. Akinek szerencséje van, az a piacon vagy a zöldségesnél a fehérrépával együtt megkaphatja, majd a gyökér végéről letépve, előbb pohárban, vízbe téve szárastól, majd felaprítva, egy jégkockatartóban, a mélyhűtőben elteheti ínségesebb időkre. Mert a friss zöld petrezselyem íze és illata ezerszer intenzívebb a szárított változatnál – ám télen igen nehéz hozzájutni. Vagy mégsem?

Egy magyar háziasszony rájött, hogyan juthat egész évben friss petrezselyemhez, anélkül, hogy ez egyetlen fillérjébe kerülne. Weiland Anikó a Facebookon egy csoportban megosztotta, a Ripost pedig felfedezte és közkinccsé tette: hogyan termesszünk a fehérrépa levágott végeinek felhasználásával rengeteg friss petrezselyemzöldet.

„A fehérrépa, vagy petrezselyemgyökér feldolgozása során, a levágott véget a legtöbb ember kidobja, pedig ezzel a trükkel még rá lehet bírni, hogy friss hajtásokat hozzon, amit felhasználhatsz a főzésnél. A titok nyitja, hogy éppen csak annyi vizet kell tenni a levágott petrezselyemvégek alá, hogy éppen csak az aljukat lepje el, a vizet pedig minden nap ki kell cserélni alattuk. Emellett fontos, hogy napsütötte, világos ablakban legyenek" – árulta el a titkot Anikó, aki elmondta: ezzel a módszerrel két hónapig szüretelhető a friss petrezselyem!

Friss petrezselyem (szinte) ingyen! (Fotó: Weiland Anikó)
Friss petrezselyem (szinte) ingyen! (Fotó: Weiland Anikó)

Ha kíváncsi vagy, hogy még mi mindent tudsz ezzel a módszerrel akár az ablakpárkányon termeszteni, akkor a Ripost cikkében megtalálod!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.