Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta recept
Méteres sütemény, ahogy nagyi csinálta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Hogy mennyi italt fogyasztanak majd el vendégeink egy vacsorán vagy házibulin, nem lehet elõre megjósolni. Azonban fel lehet készülni megfelelõ mennyiségû ital vásárlásával. Hogy ez a megfelelõ mennyi?

Az alábbiakban egy felnõtt ember mérsékelt fogyasztását figyelembe véve átlagos mennyiségeket adunk meg. Nem minden italból kell beszerezni az itt leírt mennyiséget, az ásványvíz és üdítõital mennyiségét például összevonva is ki lehet számítani.

Ásványvíz: fél liter személyenként. Egy liter személyenként, ha sok a vendégek között az alkoholt nem fogyasztó.

Üdítõital: fél liter személyenként, ennek legalább fele cukormentes legyen.

Kávé: személyenként egy csészével általában elegendõ. 100 gramm neszkávéból 60 csészényi készíthetõ.

Sör: két üveggel személyenként, ennek egy része alkoholmentes lehet.

Bor: kétharmad üvegnyi személyenként (két pohár beszélgetés közben, a másik kettõ vacsora közben fogy el). Minden egyes üveg vörösborra négy üveg fehérborunk legyen, az emberek általában a fehérbort kedvelik.

Pezsgõ: személyenként egy pohárral.

Vodka, pálinka, likõr: egy egyliteres üvegnyi nedû általában 20 adagnak elegendõ. Ha is szeretnénk készíteni, minden egy liternyi alkoholos italra három liternyi gyümölcslevet, szódavizet stb számítsunk. számítsunk.

Kiegészítõk: ne feledkezzünk meg a jégrõl, a kávéhoz szükséges cukorról, tejszínrõl. Citrom, cirtomcsavaró, dugóhuzó, olajbogyó, kis mûanyag díszítõk. Ugyanakkor elegendõ mennyiségû pohárra van szükségünk: az alkalomhoz illõen mûanyagból vagy üvegbõl.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.