A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Érdekességek

A kávé világnapja - trükkök és különlegességek, amiket próbálj ki otthon

kávé
Mi micsoda a konyhában? - Új sorozatunk első részében a kávét vesszük górcső alá. Mivel ma van a korábban csak fekete levesnek nevezett ital világnapja, így nem véletlen, hogy erre az élénkítő nedüre esett a választásunk. Jöjjön néhány hasznos tanács, és pár igazán elképesztő érdekesség.

A kávéfőzés különleges módján a törököktől lesték le a magyarok. Később persze saját ízlésükre alakították a Budaiak és a Pestiek is a receptet, majd ráragasztották a fekete víz, és a fekete leves jelzőket. Sokáig vándorkávésok kínálták az élénkítő italt, hatalmasra, nyakukra akasztott tálcával járták a város utcáit. Az első kávézót az 1700-as években, a Régi posta utcában nyitották.

Ekkor persze még nem ismerték a világ legdrágább, ma már népszerű kávét. Ez pedig a Kopi luwak, amelyet Indonéziában, a Fülöp-szigeteken valamint Dél-Indiában állítanak elő. Kilónkénti ára 64 ezer – 307 ezer forint között mozog, de nemcsak ezzel szerzett hírnevet magának, hanem egyedi feldolgozásával is. Ezt ugyanis a cibetmacskafélék családjába tartozó maláj pálmasodró ürülékéből állítják elő. Az emlős a zamatos termést lelegeli, majd amikor bogyó formájában távozik a szervezetéből, a kávétermelők a salakanyagot lemossák és a benne található babszemeket megpörkölik, hogy aztán eladják.

Te meginnád? Hódít az unikornis latte, a bizarr tejes italcsoda!

élénkítő italok a hétköznapokra

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.