Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Karácsony

Gesztenyés töltött pulykamell, a fenséges karácsonyi lakoma

Az ünnep egyik legjobb része, amikor végre leül a család az asztal köré, és mindenki végigkóstolja a karácsonyi ételeket. Idén, a menü egyik fogása lehetne például gesztenyés töltött pulykamell, amely nemcsak finom, hanem rendkívül mutatós is.

A gesztenye, amely régóta a téli időszak egyik kedvelt alapanyaga, lágy, édeskés ízével tökéletesen illik a pulykamell kissé semleges ízvilágához. A Vidék íze magazin kiváló étele, a gesztenyés töltött pulykamell remek választás, ha valami különlegessel szeretnénk meglepni a szeretteinket. 

Gesztenyés töltött pulykamell
Készíts te is karácsonyra gesztenyés töltött pulykamellet
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin fenséges karácsonyi fogása, a gesztenyés töltött pulykamell!

Előkészítés: 20 perc 

Pihentetés: 30 perc 

Sütés: 70 perc 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg pulykamellfilé 
  • só 
  • bors 
  • 25 dkg darált sertéshús 
  •  1 vöröshagyma  
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 csipet őrölt szerecsendió  
  • 1 csipet szárított borsikafű  
  • 1 csipet szárított kakukkfű 
  • 3 szál petrezselyem zöldje 
  • 15 dkg főtt gesztenye 
  • 2 evőkanál zsír  

Elkészítés:

  1. Nagy szeletekre vágjuk a pulykahúst, és alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy fél órát pihenni. 
  2. A darált sertéshúst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával és az áttört fokhagymával. Ízesítjük szerecsendióval, borsikafűvel, kakukkfűvel, petrezselyem zöldjével, sóval és borssal. 
  3. Hozzákeverjük a felkockázott főtt gesztenyét is. A hússzeleteket megkenjük ezzel a péppel, feltekerjük, egyesével alufóliába csomagoljuk. 
  4. Beletesszük egy kizsírozott kis tepsibe, és 170 fokos sütőben 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kibontjuk a csomagokat, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a roládokat. 
  5. Hagyjuk hűlni legalább negyedórát, utána vastag szeletekre vágjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.