Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Karácsony

Gesztenyés töltött pulykamell, a fenséges karácsonyi lakoma

Az ünnep egyik legjobb része, amikor végre leül a család az asztal köré, és mindenki végigkóstolja a karácsonyi ételeket. Idén, a menü egyik fogása lehetne például gesztenyés töltött pulykamell, amely nemcsak finom, hanem rendkívül mutatós is.

A gesztenye, amely régóta a téli időszak egyik kedvelt alapanyaga, lágy, édeskés ízével tökéletesen illik a pulykamell kissé semleges ízvilágához. A Vidék íze magazin kiváló étele, a gesztenyés töltött pulykamell remek választás, ha valami különlegessel szeretnénk meglepni a szeretteinket. 

Gesztenyés töltött pulykamell
Készíts te is karácsonyra gesztenyés töltött pulykamellet
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin fenséges karácsonyi fogása, a gesztenyés töltött pulykamell!

Előkészítés: 20 perc 

Pihentetés: 30 perc 

Sütés: 70 perc 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg pulykamellfilé 
  • só 
  • bors 
  • 25 dkg darált sertéshús 
  •  1 vöröshagyma  
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 csipet őrölt szerecsendió  
  • 1 csipet szárított borsikafű  
  • 1 csipet szárított kakukkfű 
  • 3 szál petrezselyem zöldje 
  • 15 dkg főtt gesztenye 
  • 2 evőkanál zsír  

Elkészítés:

  1. Nagy szeletekre vágjuk a pulykahúst, és alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy fél órát pihenni. 
  2. A darált sertéshúst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával és az áttört fokhagymával. Ízesítjük szerecsendióval, borsikafűvel, kakukkfűvel, petrezselyem zöldjével, sóval és borssal. 
  3. Hozzákeverjük a felkockázott főtt gesztenyét is. A hússzeleteket megkenjük ezzel a péppel, feltekerjük, egyesével alufóliába csomagoljuk. 
  4. Beletesszük egy kizsírozott kis tepsibe, és 170 fokos sütőben 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kibontjuk a csomagokat, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a roládokat. 
  5. Hagyjuk hűlni legalább negyedórát, utána vastag szeletekre vágjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.