Az ünnep egyik legjobb része, amikor végre leül a család az asztal köré, és mindenki végigkóstolja a karácsonyi ételeket. Idén, a menü egyik fogása lehetne például gesztenyés töltött pulykamell, amely nemcsak finom, hanem rendkívül mutatós is.
A gesztenye, amely régóta a téli időszak egyik kedvelt alapanyaga, lágy, édeskés ízével tökéletesen illik a pulykamell kissé semleges ízvilágához. A Vidék íze magazin kiváló étele, a gesztenyés töltött pulykamell remek választás, ha valami különlegessel szeretnénk meglepni a szeretteinket.
Így készül a Vidék íze magazin fenséges karácsonyi fogása, a gesztenyés töltött pulykamell!
Nagy szeletekre vágjuk a pulykahúst, és alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy fél órát pihenni.
A darált sertéshúst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával és az áttört fokhagymával. Ízesítjük szerecsendióval, borsikafűvel, kakukkfűvel, petrezselyem zöldjével, sóval és borssal.
Hozzákeverjük a felkockázott főtt gesztenyét is. A hússzeleteket megkenjük ezzel a péppel, feltekerjük, egyesével alufóliába csomagoljuk.
Beletesszük egy kizsírozott kis tepsibe, és 170 fokos sütőben 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kibontjuk a csomagokat, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a roládokat.
Hagyjuk hűlni legalább negyedórát, utána vastag szeletekre vágjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.