Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Karácsony

Gesztenyés töltött pulykamell, a fenséges karácsonyi lakoma

Az ünnep egyik legjobb része, amikor végre leül a család az asztal köré, és mindenki végigkóstolja a karácsonyi ételeket. Idén, a menü egyik fogása lehetne például gesztenyés töltött pulykamell, amely nemcsak finom, hanem rendkívül mutatós is.

A gesztenye, amely régóta a téli időszak egyik kedvelt alapanyaga, lágy, édeskés ízével tökéletesen illik a pulykamell kissé semleges ízvilágához. A Vidék íze magazin kiváló étele, a gesztenyés töltött pulykamell remek választás, ha valami különlegessel szeretnénk meglepni a szeretteinket. 

Gesztenyés töltött pulykamell
Készíts te is karácsonyra gesztenyés töltött pulykamellet
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Így készül a Vidék íze magazin fenséges karácsonyi fogása, a gesztenyés töltött pulykamell!

Előkészítés: 20 perc 

Pihentetés: 30 perc 

Sütés: 70 perc 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg pulykamellfilé 
  • só 
  • bors 
  • 25 dkg darált sertéshús 
  •  1 vöröshagyma  
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 csipet őrölt szerecsendió  
  • 1 csipet szárított borsikafű  
  • 1 csipet szárított kakukkfű 
  • 3 szál petrezselyem zöldje 
  • 15 dkg főtt gesztenye 
  • 2 evőkanál zsír  

Elkészítés:

  1. Nagy szeletekre vágjuk a pulykahúst, és alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy fél órát pihenni. 
  2. A darált sertéshúst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával és az áttört fokhagymával. Ízesítjük szerecsendióval, borsikafűvel, kakukkfűvel, petrezselyem zöldjével, sóval és borssal. 
  3. Hozzákeverjük a felkockázott főtt gesztenyét is. A hússzeleteket megkenjük ezzel a péppel, feltekerjük, egyesével alufóliába csomagoljuk. 
  4. Beletesszük egy kizsírozott kis tepsibe, és 170 fokos sütőben 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kibontjuk a csomagokat, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a roládokat. 
  5. Hagyjuk hűlni legalább negyedórát, utána vastag szeletekre vágjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.