Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Karácsony

Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak

Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!

Hogyan tároljuk a kekszeket?

A házilag sütött kekszek esetében fontos, hogy mielőtt elcsomagoljuk őket, hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Így nem fognak összeragadni, állaguk ropogós marad, és szebbek is maradnak.

A nagy, öblös, zárható kekszes dobozok ideálisak a tárolásra. A hosszabb eltarthatóság érdekében érdemes az egyes kekszféléket külön-külön dobozban tartani. Az is jó megoldás, ha a dobozban lévő kekszek közé sütőpapírt teszünk elválasztásképp. Így nem keverednek össze a különféle aromák.

Jól záródó fémdobozban a karácsonyi keksz akár hetekig is eláll/ Fotó: Shutterstock
Jól záródó fémdobozban a karácsonyi keksz akár hetekig is eláll/ Fotó: Shutterstock

Meddig maradnak frissek az egyes apróüsütemények?

Az eltarthatóságuk a tésztától és a tölteléktől függ. A szárazabb kekszek, aprósütmények akár hosszú hetekig elállhatnak, azokat, amelyekben krémes töltelék van, viszont érdemes néhány napon belül elfogyasztani, addig pedig hűtőben tárolni.

Mézeskalács, mézes sütemény és fahéjas csillag tárolása

Ezek a sütemények - csakúgy, mint a gyümölcskenyér - akkor a legfinomabbak, ha fogyasztásuk előtt 2 héttel már elkészítjük őket. Így van idejük megpuhulni, és az ízek is összeérnek a tésztában. Ha a dobozukba 1-1 almagerezdet teszünk, még tovább frissek maradnak, akár egy hónapig is.

A mézeskalácsot érdemes két héttel karácsony előtt megsütni/ Fotó: Shutterstock
A mézeskalácsot érdemes két héttel karácsony előtt megsütni/ Fotó: Shutterstock

Extra-tipp: Miután megsült a mézeskalács, egy napig hagyjuk szabadon állni a konyhapulton (csak ezután tegyük dobozokba), így tovább lesz puha.

Habcsók, bonbon tárolása

Ezeket az édességeket zárt dobozokban, a hűtőszekrényben tároljuk – a bennük lévő vaj, tojásfehérje vagy tejtermék így maradhat csak friss.

Omlós tészta tárolása

Az egész évben népszerű omlós tészták, például a linzer vagy a hókifli, akár három hétig is frissek, fogyaszthatók maradnak, ha elkészítésük után hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd dobozba, hűtőbe téve tároljuk.

A linzer akár három hátig is friss marad, ha ügyesen tároljuk
A linzer akár három hátig is friss marad, ha ügyesen tároljuk

Még több karácsonyi süti:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.