A házilag sütött kekszek esetében fontos, hogy mielőtt elcsomagoljuk őket, hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Így nem fognak összeragadni, állaguk ropogós marad, és szebbek is maradnak.
A nagy, öblös, zárható kekszes dobozok ideálisak a tárolásra. A hosszabb eltarthatóság érdekében érdemes az egyes kekszféléket külön-külön dobozban tartani. Az is jó megoldás, ha a dobozban lévő kekszek közé sütőpapírt teszünk elválasztásképp. Így nem keverednek össze a különféle aromák.
Az eltarthatóságuk a tésztától és a tölteléktől függ. A szárazabb kekszek, aprósütmények akár hosszú hetekig elállhatnak, azokat, amelyekben krémes töltelék van, viszont érdemes néhány napon belül elfogyasztani, addig pedig hűtőben tárolni.
Ezek a sütemények - csakúgy, mint a gyümölcskenyér - akkor a legfinomabbak, ha fogyasztásuk előtt 2 héttel már elkészítjük őket. Így van idejük megpuhulni, és az ízek is összeérnek a tésztában. Ha a dobozukba 1-1 almagerezdet teszünk, még tovább frissek maradnak, akár egy hónapig is.
Extra-tipp: Miután megsült a mézeskalács, egy napig hagyjuk szabadon állni a konyhapulton (csak ezután tegyük dobozokba), így tovább lesz puha.
Ezeket az édességeket zárt dobozokban, a hűtőszekrényben tároljuk – a bennük lévő vaj, tojásfehérje vagy tejtermék így maradhat csak friss.
Az egész évben népszerű omlós tészták, például a linzer vagy a hókifli, akár három hétig is frissek, fogyaszthatók maradnak, ha elkészítésük után hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd dobozba, hűtőbe téve tároljuk.
Még több karácsonyi süti:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.