A tankonyha ünnepélyes átadóján Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos asszony elmondta, hogy ennek a létesítménynek többek között abban is nagy szerepe lesz, hogy a táplálkozástudomány által feltárt ismereteket a gyakorlatban is alkalmazni lehessen.
A tisztifőorvos szerint a naponta elfogyasztott táplálék legalább egyharmad részben hatással van az egészségünkre, és azt szeretnék elérni, hogy a közétkeztetésben olyan ételeket szolgáljanak fel, amelyek a gyermekek és a jövő nemzedék egészségét is garantálják.
Az NNGYK programjának célja, hogy segítséget nyújtson a közétkeztetés minőségi fejlesztéséhez, figyelembe véve a táplálkozási kockázatok csökkentését és a közétkeztetési szabályozások helyes alkalmazását. A tankonyhában a foglalkozásokat tartó képzett dietetikusok és mesterszakácsok a tudományos alapú táplálkozási ismeretek mellett a gasztronómia lehetőségeit is kihasználják, hogy ízletes és egészséges ételek elkészítésére oktassák a tanulókat.
A tankonyha avatásán számos dietetikus, közétkeztetési és népegészségügyi szakember mellett részt vett Felkai Beáta, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, Müller Cecília országos tisztifőorvos, Takács Péter egészségügyi államtitkár és Surján Orsolya helyettes országos tisztifőorvos is. Az átadót követően Prohászka Béla mesterszakács irányításával közösen készítettek el egy egészséges, harcsából készült ételt. Mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók 10 főre:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.