Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Ajánló

Dél-Amerika ízei a 32. Budapest Borfesztiválon

Latin-Amerika konyhájáról az ínycsiklandó tengeri herkentyűktől kezdve a változatosan elkészített krumplival körített, egzotikusan fűszerezett húsokig bármi eszünkbe juthat. De vajon minek köszönhető ez az ízkavalkád? A válasz a kontinens sokszínű népességében rejlik. A kisebb-nagyobb számban előforduló afrikai, spanyol, olasz és keleti népek alakították ugyanis a területre jellemző kultúrát, így a gasztronómiát is.

Az idei Budapest Borfesztiválon a NEMO Étterem és a Smokey Monkies BBQ is lehetőséget kínál a díszvendég ételeinek felfedezésére, megismerésére.

Fotó: Budapest Borfesztivál
Fotó: Budapest Borfesztivál

NEMO Étterem

A Borfesztiválon négy tradicionális fogással is készül a díszvendég halas standja: a choritos Dél-Amerikában különösen elterjedt kék kagyló, amit előszeretettel tálalnak különféle köretekkel, ahol a vendégek kétféle elkészítési módot is megkóstolhatnak. Másik nagy klasszikus a latin-amerikai konyhában a ceviche, vagy cebiche, egy friss nyers halból készült fogás, amit ajíval (chili paprikával) fűszerezve, citruslevelekben tálalnak. Az Ecuadorban és Chilében is népszerű ceviche Peru nemzeti örökségének része: június 28-a Nemzetközi Ceviche Nap.

Azok számára is készül finomsággal az étterem, akik jobban kedvelik a hagyományosabb, kontinentális konyhát. Az ő kedvükért készül a Dél-Amerikában is nagyon népszerű pescado frito, vagyis rántott tengeri hal, amit sült krumplival és különféle szószokkal tálalnak a NEMO Étterem standjánál.

Neked is összefutott a nyál a szádban? A NEMO ezekkel az ételekkel vár a Borfesztiválon:

  • Choritos főzve, fehérborban
  • Choritos con arroz (rizzsel)
  • Ceviche lazacból, friss lime-os, zöldséges raguval
  • Pescado frito
Fotó: Budapest Borfesztivál
Fotó: Budapest Borfesztivál

Smokey Monkies BBQ

A Smokey Monkies BBQ neve ismerős lehet azok számára, akik korábbi években is meglátogatták a Borfesztivált. A visszatérő gasztronómiai kiállítónk idén Dél-Amerika ízeit is belecsempészi a nagy népszerűségnek örvendő szendvicseibe, ám nem okoz csalódást a klasszikus ízek kedvelőinek sem.

Amit a Borfesztiválon kóstolhatunk:

  • BBQ szendvics
  • Chilei fehérkolbászos, chimichurris szendvics
  • Argentín marhahúsos szendvics

Fel is lapozhatjuk a Mindmegette recepttárát, hogy egy kis Dél-Amerikát csempésszünk a holnapi vacsorába, de előbb írjuk be a naptárba:

„Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 7-10. között a Budavári Palotában!”

www.aborfesztival.hu

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.