Az idei Budapest Borfesztiválon a NEMO Étterem és a Smokey Monkies BBQ is lehetőséget kínál a díszvendég ételeinek felfedezésére, megismerésére.
A Borfesztiválon négy tradicionális fogással is készül a díszvendég halas standja: a choritos Dél-Amerikában különösen elterjedt kék kagyló, amit előszeretettel tálalnak különféle köretekkel, ahol a vendégek kétféle elkészítési módot is megkóstolhatnak. Másik nagy klasszikus a latin-amerikai konyhában a ceviche, vagy cebiche, egy friss nyers halból készült fogás, amit ajíval (chili paprikával) fűszerezve, citruslevelekben tálalnak. Az Ecuadorban és Chilében is népszerű ceviche Peru nemzeti örökségének része: június 28-a Nemzetközi Ceviche Nap.
Azok számára is készül finomsággal az étterem, akik jobban kedvelik a hagyományosabb, kontinentális konyhát. Az ő kedvükért készül a Dél-Amerikában is nagyon népszerű pescado frito, vagyis rántott tengeri hal, amit sült krumplival és különféle szószokkal tálalnak a NEMO Étterem standjánál.
Neked is összefutott a nyál a szádban? A NEMO ezekkel az ételekkel vár a Borfesztiválon:
A Smokey Monkies BBQ neve ismerős lehet azok számára, akik korábbi években is meglátogatták a Borfesztivált. A visszatérő gasztronómiai kiállítónk idén Dél-Amerika ízeit is belecsempészi a nagy népszerűségnek örvendő szendvicseibe, ám nem okoz csalódást a klasszikus ízek kedvelőinek sem.
Amit a Borfesztiválon kóstolhatunk:
Fel is lapozhatjuk a Mindmegette recepttárát, hogy egy kis Dél-Amerikát csempésszünk a holnapi vacsorába, de előbb írjuk be a naptárba:
„Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 7-10. között a Budavári Palotában!”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.