Magyarországon első alkalommal rendeztek olyan élelmiszeripari versenyt, ahol
azon termékek kerültek górcső alá, amelyek a mentes kategóriába esnek, azaz a 14
fő allergén anyagok közül legalább egytől, vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól
mentesek. Magyarországon 2012. január 1-jétől kötelező az élelmiszerek címkéjén,
csomagolásán feltüntetni azon anyagokat, amelyek az Európai Bizottság
rendeletében is szerepelnek. A 14 fő allergén anyag a következő (kivételek nélkül1): glutént tartalmazó gabonafélék, rákfélék, tojás, hal, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller,
mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek.
A versenyre nevezett termékeket vizsgálták pl. a csomagolás és címkézés alapján,
de vaktesztre is sor került, amely során szerepet kapott az állag, az íz és a küllem is.
Az összesen 130 beérkezett pályázat közül sajt alkategóriában a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Marcapone terméke lett a nyertes.
A Szarvasi Mozzarella húzótermékei között szerepel a Mascarpone, aminek laktózmentes változata 2017-ben jelent meg a boltok polcain. A díj kapcsán ifj. Rohony Miklós, a cég marketing vezetője elmondta, hogy „örülünk és büszkék vagyunk az első helyre, ugyanis ez a díj a minőség elismerése. Fontosnak tartjuk azt, hogy az olyan vásárlóinknak is tudjunk terméket kínálni, akik – tejtermékről lévén szó – laktózérzékenyek. Egyben ez a díj üzenet mindenki számára, hogy a fogyasztók bátran vásárolhatják a magyar termékeket, mert azok megbízhatóak.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.