Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Ajánló

Ez lett itthon a legjobb laktózmentes Mascarpone

A Szarvasi Mozzarella Kft. egyik húzóterméke, a Laktózmentes Mascarpone díjat nyert az első mentes élelmiszerek versenyén.

Magyarországon első alkalommal rendeztek olyan élelmiszeripari versenyt, ahol
azon termékek kerültek górcső alá, amelyek a mentes kategóriába esnek, azaz a 14
fő allergén anyagok közül legalább egytől, vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól
mentesek. Magyarországon 2012. január 1-jétől kötelező az élelmiszerek címkéjén,
csomagolásán feltüntetni azon anyagokat, amelyek az Európai Bizottság
rendeletében is szerepelnek. A 14 fő allergén anyag a következő (kivételek nélkül1): glutént tartalmazó gabonafélék, rákfélék, tojás, hal, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller,
mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek.

A versenyre nevezett termékeket vizsgálták pl. a csomagolás és címkézés alapján,
de vaktesztre is sor került, amely során szerepet kapott az állag, az íz és a küllem is.
Az összesen 130 beérkezett pályázat közül sajt alkategóriában a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Marcapone terméke lett a nyertes.

A Szarvasi Mozzarella húzótermékei között szerepel a Mascarpone, aminek laktózmentes változata 2017-ben jelent meg a boltok polcain. A díj kapcsán ifj. Rohony Miklós, a cég marketing vezetője elmondta, hogy „örülünk és büszkék vagyunk az első helyre, ugyanis ez a díj a minőség elismerése. Fontosnak tartjuk azt, hogy az olyan vásárlóinknak is tudjunk terméket kínálni, akik – tejtermékről lévén szó – laktózérzékenyek. Egyben ez a díj üzenet mindenki számára, hogy a fogyasztók bátran vásárolhatják a magyar termékeket, mert azok megbízhatóak.”

Íme két tuti recept, amit elkészíthetsz laktózmentes Mascarponéval!

Karamelles-narancsos Mascaropone torta

Gyümölcsös tortilla laktózmentes Mascarponéval

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.