Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Ajánló

Húsvéti dőzsölés a Lakáskultúrában

Bár lassan feledésbe merülnek a régi, nagy családi ebédek, azért ünnepekkor még mindig összejön a família. Ilyenkor mindig lelkesen készülünk, hogy különlegességek kerüljenek az asztalra!

 

 

 

A húsvéti hagyományokat persze minden család tartja. Sonka, hidegtálak, tojásos ételek, kalács, sós vendégvárók és édes sütemények elmaradhatatlanok ilyenkor az ünnepi asztalról, de a nagy vendégjárás és a többnapos ünneplés lehetőséget nyújt, hogy új dolgokat is kipróbáljunk.

A csokitortával biztosan nem lehet mellényúlni, ezt mindenki szereti, és mint tudjuk, az ünnep nem ünnep torta nélkül...

A Lakáskultúra áprilisi számában Török-Bognár Renáta, Az élet napos oldala blog szerzője mandulás-kakaós tésztalapok közé tejszínes fehércsokikrémet halmozott, eperszemekkel gazdagítva. Ellenállhatatlan látvány és ízharmónia!

 

Mézes-fokhagymás báránycomb
Mézes-fokhagymás báránycomb

 

A húsvéti ünnepkör egyik főszereplője a bárány, bár sokan félve készítik el, hiszen nem a legolcsóbb hús, így ritkán kerül asztalunra, de kellő előkészületekkel és jó recepttel hihetetlenül omlós, finom sült lesz a végeredmény. A képen látható báránysült mézes-fokhagymás pácban érlelődött citromhéj és rozmaring társaságában, borban párolódott-sült, a végeredmény omlós, illatos, különleges pecsenye.

 

Vaníliás kalács
Vaníliás kalács

 

 

Keresd az újságosnál!
Keresd az újságosnál!

 

Kalács is található az áprilisi számban, nem a hagyományos fonott kalács, hanem igazán ünnepi változat: vaníliával gazdagított, vajas, omlós kalács.

Keresd a recepteket az áprilisi Lakáskultúrában, de sok érdekes és hasznos ötletet, tippet, újrahasznosítási praktikát is találsz a lapban.

Emellett a www.lakaskultura.hu oldalon naponta friss, izgalmas témák, cikkek, képgalériák várnak!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.