Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Desszert

5 isteni finom babka recept, ha úgy érzed, messze még a karácsony

A kalácsok királynőjeként is emlegetett babka népszerűségéhez valószínűleg látványos fonási technikája is nagymértékben hozzájárult. A szép és igen tartalmas péksüteményt eredetileg csak ünnepi alkalmakra készítették, de szerencsére ez már a múlté és napjainkban évente többször is megsütjük. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

A jeruzsálemi kalács, vagy más néven babka eredetét pontosan nem ismerjük. Egyesek úgy vélik – és a nevének is hitelességet ad –, hogy zsidó hagyományokból származik, mások viszont úgy tartják, valójában lengyel húsvéti sütemény. És hogy miben más a babka, mint egy "sima" töltött kalács? Nos, az egyik a már említett formázás: nyújtás és a töltelékkel megkenés után a tésztát feltekerjük, mint a bejglit, de utána a tésztát kettévágjuk és egymásra csavarjuk a két tésztacsíkot. Ettől a töltelék- és a tésztacsíkok szépen rétegeződnek majd, kívánatossá téve a végeredményt. A másik különbözőség a töltelék mennyisége: akkor jó, ha a babkából kifolyik a rengeteg töltelék, legyen az csoki, dió, fahéj vagy puding, és ráég az aljára, oldalára.

Íme, a mi öt kedvenc receptünk, készítsd el bármelyiket!

CSOKIS BABKA

Csokis babka - nem csak húsvétra
Csokis babka - nem csak húsvétra

NUTELLÁS BABKA

Nutellás babka, a csodásan finom kalács
Nutellás babka, a csodásan finom kalács

GESZTENYÉS BABKA

Nagyon gesztenyés babka
Nagyon gesztenyés babka

BABKA FAHÉJAS TÖLTELÉKKEL

Babka fahéjas töltelékkel
Babka fahéjas töltelékkel

Gluténmentes kakaós babka

Gluténmentes kakaós babka
Gluténmentes kakaós babka

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.