A jeruzsálemi kalács, vagy más néven babka eredetét pontosan nem ismerjük. Egyesek úgy vélik – és a nevének is hitelességet ad –, hogy zsidó hagyományokból származik, mások viszont úgy tartják, valójában lengyel húsvéti sütemény. És hogy miben más a babka, mint egy "sima" töltött kalács? Nos, az egyik a már említett formázás: nyújtás és a töltelékkel megkenés után a tésztát feltekerjük, mint a bejglit, de utána a tésztát kettévágjuk és egymásra csavarjuk a két tésztacsíkot. Ettől a töltelék- és a tésztacsíkok szépen rétegeződnek majd, kívánatossá téve a végeredményt. A másik különbözőség a töltelék mennyisége: akkor jó, ha a babkából kifolyik a rengeteg töltelék, legyen az csoki, dió, fahéj vagy puding, és ráég az aljára, oldalára.
Íme, a mi öt kedvenc receptünk, készítsd el bármelyiket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.