A családot és barátokat összehozó első kerti partikra általában májusban érkezik a meghívó, az augusztus végi sütögetésekkel pedig a nyár utolsó napsugarait búcsúztatjuk.
A grillezés hagyománya az Amerikai Egyesült Államokhoz, méghozzá a déli Texashoz nyúlik vissza, ahol a barbecue, a húsok elkészítésének tökéletesre fejlesztett módja féltve őrzött családi titoknak számít. A tradicionális amerikai vidéki kultúra részeként számon tartott barbecue egyszerűbb és gyorsabb formája, a grillezés hazánkban is egyre divatosabb. Tavaly 56 százalékkal nőtt a grilltermékek népszerűsége az előző évhez képest a magyarországi Tesco áruházakban. Nem csoda tehát, hogy tavasztól őszig egyre gyakrabban tölti meg a levegőt a sült húsok és zöldségek kertekből áradó illata. Ha betartunk néhány aranyszabályt és hozzáértő emberre bízzuk a tüzet, nemcsak jól szórakozhatunk, de ínycsiklandó ételekkel kápráztathatjuk el vendégeinket.
Egy megbízható grillkészülék, néhány jól megválogatott grilleszköz, frissítő italok és nem utolsó sorban, kifogástalan alapanyagok. Grillezni szinte bármit lehet, legyen szó húsokról, a vitaminban gazdag zöldségekről és gyümölcsökről, vagy a csordogálva olvadó sajtokról. Mindezeket megtalálhatjuk a hazai Tesco boltjaiban is, ahol a grilltermékek széles választéka és közel 30 vadonatúj húskészítmény vár minket. Az áruházakban a színhúsok mellett többek között baconos, sajtos, mustáros és még számtalan egyéb ízesítésű grillkolbászból, grillsajtokból, ízletes marinádokban előkészített húsokból, valamint fűszerek, szószok és pácok gazdag kínálatából válogathatunk.
A grillezés nemcsak megfelelő hozzávalókat, de alapos előkészítést is igényel. A színhúsokat grillezés előtt klopfoljuk ki és pácoljuk be alaposan. Így a bennük lévő rostok fellazulnak, puhábbak lesznek és jobban magukba szívják a fűszereket. Az ideális pác minden húsfajtánál más és más, érdemes tehát utánajárni, hogy melyiket milyen fűszerben hempergessük meg a tökéletes összhatás érdekében. A grillezéshez bátran válasszunk zsírosabb fajtákat, hiszen a sütés alatt a zsír nagy része kiolvad. Ha mégis a sovány hús mellett döntünk, rövid ideig tartsuk a rácson, hogy ne száradjon ki. A grillezhető sajtokat, ha lehet, vaslapon süssük addig, amíg épp csak csordogálni nem kezd. Ha ügyesek vagyunk, vékony kéreg keletkezik rajta, amely összetartja az olvadáskor.
A Tesco áruházakban az alapanyagok mellett a sütéshez szükséges eszközöket és a grillsütőt is beszerezhetjük, így minden adott a tökéletes grillpartihoz. Akár a praktikus mini kerti-, akár az öntöttvas grill mellett döntünk, ne feledkezzünk meg a tisztításukról sem. Ezt érdemes rögtön az ételek elkészítése után elvégezni, hogy utána felhőtlenül élvezhessük a jó hangulatot és a zamatos fogásokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.