Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Ajánló

Indulhat a grillszezon! Mit "szósz" hozzá?

Mostanában a délutánok egyre melegebbek, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: indul a grillszezon, a szórakozást és ízletes fogásokat sejtető kerti sütögetések időszaka. Dobjunk a rácsra húst, színes zöldségeket, sajtot vagy akár gyümölcsöket:az íz-élmény garantált!

A családot és barátokat összehozó első kerti partikra általában májusban érkezik a meghívó, az augusztus végi sütögetésekkel pedig a nyár utolsó napsugarait búcsúztatjuk.

A grillezés hagyománya az Amerikai Egyesült Államokhoz, méghozzá a déli Texashoz nyúlik vissza, ahol a barbecue, a húsok elkészítésének tökéletesre fejlesztett módja féltve őrzött családi titoknak számít. A tradicionális amerikai vidéki kultúra részeként számon tartott barbecue egyszerűbb és gyorsabb formája, a grillezés hazánkban is egyre divatosabb. Tavaly 56 százalékkal nőtt a grilltermékek népszerűsége az előző évhez képest a magyarországi Tesco áruházakban. Nem csoda tehát, hogy tavasztól őszig egyre gyakrabban tölti meg a levegőt a sült húsok és zöldségek kertekből áradó illata. Ha betartunk néhány aranyszabályt és hozzáértő emberre bízzuk a tüzet, nemcsak jól szórakozhatunk, de ínycsiklandó ételekkel kápráztathatjuk el vendégeinket.

Mi kell a grillezéshez a jó társaság mellett?

Egy megbízható grillkészülék, néhány jól megválogatott grilleszköz, frissítő italok és nem utolsó sorban, kifogástalan alapanyagok. Grillezni szinte bármit lehet, legyen szó húsokról, a vitaminban gazdag zöldségekről és gyümölcsökről, vagy a csordogálva olvadó sajtokról. Mindezeket megtalálhatjuk a hazai Tesco boltjaiban is, ahol a grilltermékek széles választéka és közel 30 vadonatúj húskészítmény vár minket. Az áruházakban a színhúsok mellett többek között baconos, sajtos, mustáros és még számtalan egyéb ízesítésű grillkolbászból, grillsajtokból, ízletes marinádokban előkészített húsokból, valamint fűszerek, szószok és pácok gazdag kínálatából válogathatunk.

Így készítsd elő az alapanyagokat!

A grillezés nemcsak megfelelő hozzávalókat, de alapos előkészítést is igényel. A színhúsokat grillezés előtt klopfoljuk ki és pácoljuk be alaposan. Így a bennük lévő rostok fellazulnak, puhábbak lesznek és jobban magukba szívják a fűszereket. Az ideális pác minden húsfajtánál más és más, érdemes tehát utánajárni, hogy melyiket milyen fűszerben hempergessük meg a tökéletes összhatás érdekében. A grillezéshez bátran válasszunk zsírosabb fajtákat, hiszen a sütés alatt a zsír nagy része kiolvad. Ha mégis a sovány hús mellett döntünk, rövid ideig tartsuk a rácson, hogy ne száradjon ki. A grillezhető sajtokat, ha lehet, vaslapon süssük addig, amíg épp csak csordogálni nem kezd. Ha ügyesek vagyunk, vékony kéreg keletkezik rajta, amely összetartja az olvadáskor.

Grillsütők - minden méretben és formában!

A Tesco áruházakban az alapanyagok mellett a sütéshez szükséges eszközöket és a grillsütőt is beszerezhetjük, így minden adott a tökéletes grillpartihoz. Akár a praktikus mini kerti-, akár az öntöttvas grill mellett döntünk, ne feledkezzünk meg a tisztításukról sem. Ezt érdemes rögtön az ételek elkészítése után elvégezni, hogy utána felhőtlenül élvezhessük a jó hangulatot és a zamatos fogásokat.

Tuti grill-receptjeinket itt találod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.