Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A kései húsvétnak köszönhetően a március még javában a farsangi időszak végéről, a disznóvágásról, illetve a nagyböjtről szól. A korai tavasznak köszönhetően a programokat már összeköthetjük egy-egy nagyobb kirándulással, sétával, s a friss levegőn, a jóféle falatok kóstolása mellett figyelhetjük az éledő természet szépségét is.

2014. március 06-09. Szegedi toros pálinkafesztivál, Szeged
Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál és a jubileumi alkalomból a megszokott színvonalat tovább emelve, még több programmal és nyereményekkel készülnek a szervezők. Idén is lesz a már jól megszokott Böllérverseny, ahol a szervezetek, egyesületek mellett civil személyek alkotta csapatok mérik össze tudásukat értékes nyereményekért és természetesen a dicsőségért. Ezen kívül a fesztivál szervezői versenyt hirdettek zenészek, zenekarok között, hogy komponálják meg az igazi Toros Dalt.
www.torosfesztival.hu

2014. március 07-09. Szoboszlói toros napok, Hajdúszoboszló
A rendezvény célja a hagyományok ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. A fesztiválon számos népi és táj-jellegű étel mellett lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programokon kívül.
www.hajduszoboszlo.hu

2014. március 07-09. Veszprémi bor-blues-böllér napok, Veszprém
Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek rendezvényterülete ad helyet a második alkalommal megrendezésre kerülő Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napoknak. A szórakoztató programok mellett a szervezők szeretnék a helyi, illetve környékbeli népi és gasztronómiai hagyományokat is bemutatni az idelátogató vendégeknek. Ez évben első alkalommal szeretnének mindenkinek lehetőséget adni arra, hogy saját ízlésvilágát megmutathassa egy torta vagy sütemény formájában. A tavalyi évhez hasonlóan a vendégek idén is találkozhatnak a disznótoros gasztronómiával, a borosgazdákkal, illetve pálinkafőző mesterekkel. Mindezek mellett lehetőség nyílik a kézműves termékek készítőivel találkozni, az elkészült termékeket megtekinteni, megvásárolni. A kézműves mesterek az érdeklődőkkel megismertetik a kosárfonás, az üvegfestés, a gyöngyfűzés, a kékfestő, a nemezelés és a fajátékok elkészítésének csínját-bínját. A vásáron lesz még faszén parázson sült kürtőskalács, igazi házi rétes, kemencében sült kenyérlángos is.
www.veszpremvolgy.hu

2014. március 07-09. Tiszator, Abádszalóki böllérfesztivál, Abádszalók
A rendezvényen felelevenítik, megőrzik és tovább adják az évszázados hagyományokat, miközben szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Eldől a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte aznap reggel a legfinomabb pogácsát. A nap folyamán népi kézműves termékek, fazekasok, bőrösök, mézeskalácsosok kirakodó vására várja a látogatókat. A borkóstoló, pálinka bemutató után pedig jóleshet egy kis sétakocsikázás.
www.tiszator.eu

2014. március 07-09. Kocsonyafesztivál, Miskolc
Miskolc belvárosa idén tizennegyedik alkalommal ad otthont a turisztikai nívódíjas Kocsonyafesztiválnak, amely elsősorban a városhoz kötődő ételkülönlegességre, a kocsonyára, az étel legendájára épül. " A kocsonya a XVIII. században a miskolci piacon és vásáron a házi készítésű étkek közé tartozott. Az a későbbi történet, amely megteremtette a legenda alapját, egy évszázaddal későbbre, a XIX. századra datálódik. Lényege pedig az, hogy egy borospincébe megdermedni lerakott kocsonyába beleugrott, majd benne is maradt egy béka. A figyelmetlen pincér így tálalta fel az étket - mint borkorcsolyát - a vendégnek, aki döbbenten, de mégis kellő humorral vette tudomásul, hogy a sertésköröm mellől egy pislogó béka néz vele farkasszemet. A történet híre így terjedt el képeslapok és ajándéktárgyak formájában. A kocsonya legendája több mint fél évtizeddel ezelőtt újraéledt. Kocsonyabál, kocsonya-fesztivál, kocsonyafőző verseny és kocsonyaüzlet is vonzza már a helyben lakókat, s azokat, akik az ország más tájairól érkeznek a rendezvénysorozatra.
www.kocsonyafesztival.hu

2014. március 21-22. Országos pálinkafesztivál, Eger
Országosan ismert pálinkafőzdék kínálják termékeiket, emellett különféle gasztronómiai kínálattal várják a vendégeket. A színpadon neves fellépők és színes programok lesznek.
www.eger.hu

2014. március 22. Csopaki boros-toros napok, Csopak
A fesztiválon lesz látványos disznóvágás, majd kolbásztöltő-verseny, ezen kívül ügyességi vetélkedők gyerekeknek és felnőtteknek, néptáncegyüttesek műsora, 19 órától estébe nyúló zenés borozgatás a csopaki gazdákkal. A rendezvényen a programok és versenyek mellett, gasztronómiai ínyencségek, finom és különleges borok, pálinkák, kézműves és kirakodó vásár, mesterség bemutatók és borbemutatók várják az odalátogatókat.
www.csopak.hu

2014. március 22-23. Soproni ízutazás, Sopron
Sopron és környéke gazdag gasztronómiai kultúráját kívánja bemutatni a rendezvény. Az ízutazás programjai a házi rétestől az ízletes kalácsig magukban foglalnak még sok-sok finomságot, gasztronómiai bemutatót és kiállítást. A program színes ételkínálata, vásári forgataga, pálinka és borkóstolói gondoskodnak a látogatók szórakozásáról és jóltartásáról.
www.sopron.hu

2014. március 28-30. Gyulai kolbász- és sódar mustra, Gyula
Szó szerint ínycsiklandozó és üde színfoltja Gyula város egyébként sem szegényes turisztikai és gasztronómiai kínálatának a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete szervezésében megrendezésre kerülő Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra, azaz a hagyományos eljárással készült szárazkolbászok, füstölt sonkák (merthogy a sódar sonkát jelent) és mindenféle húsvéti termékek nemzetközi vására, versenye és kiállítása. A Kolbászfesztivál sokszínűségéről szórakoztató programok gondoskodnak: nemzetek disznóvágása, kirakodóvásár, játszóház, dumaszínház, koncertek szerepelnek a kínálatban. A média hírességei is próbára teszik kolbászgyúró és -töltő tudásukat a nagy "médiagyúrásban". Összefoglalva tehát, aki szereti az ízletes füstölt disznóságokat, idén se hagyja ki a Gyulai Kolbász és Sódar Mustra programjait.
www.sodarmustra.hu

2014. március 29. Böjtös gasztrohétvége, Ópusztaszer
Ezen a hétvégén a böjt jegyében népi ételeket lehet megkóstolni, amit gasztobloggerekkel készítenek el. Bemutatják, hogy – a köztudattal ellentétben – mennyire változatos és sokoldalú volt a hús nélküli étkezés már a paraszti világban is. Nemcsak modern eszközökkel főznek, hanem sparhelten, öntöttvas és cserép lábosban rotyognak majd az étkek.
www.opusztaszer.hu

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.