A Nespresso és a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé szakértelméből született közös Limited Edition kávékollekciójával indul a karácsonyi időszak. Az exkluzív kávék és édességek kifinomult ízei különleges kóstolási élményeket és a kényeztetés felhőtlen örömét ígérik.
Az együttműködésnek hála az Original és Vertuo kapszulacsalád is bővült egy Kolumbiából származó single origin feketekávéval (Infiniment Espresso és Double Espresso), valamint egy mogyorós (Infiniment Gourmand) és egy málnás ízű (Infiniment Fruité) változattal, amelyekből könnyedén ellenállhatatlan ünnepi kávékülönlegességeket készíthetünk.
ORIGINAL RECEPTEK
Crème brûlée ihletésű espresso macchiato >>>
Hozzávalók 1 adaghoz:
100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávé
3 g barna cukor
lime-héj
friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a crème brûlée jelleget.
Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje:Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
Málnás-rózsás pezsgőkoktél >>>
Hozzávalók 1 adaghoz:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
1 db 30 g-os jégkocka
10 ml rózsaszirup
120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő
3 szem málna
1 bio rózsaszirom
Elkészítés:
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.
Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsünk hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a gépből vagy a shakerből a kávét.
Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.
VERTUO RECEPTEK
Málnás-rózsás kávémocktail >>>
Hozzávalók 1 adaghoz:
7 db 30 g-os jégkocka
20 ml rózsaszirup
80 ml szénsavas ásványvíz
230 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
6 szem málna
1 bio rózsaszirom
Elkészítés:
Tegyünk 7 jégkockát egy nagy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.
Díszítsük pálcikára tűzött málnával és rózsaszirommal.
Pirított törökmogyorós latte macchiato >>>
Hozzávalók 1 adaghoz:
200 ml 1,5%-os tej
20 ml agavészirup
230 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
10 g pirított törökmogyoró
Elkészítés:
Habosítsuk fel a 200 ml 1,5%-os tejet Nespresso Barista receptkészítő „Cappuccino” funkcióján vagy Aeroccino 4 tejhabosítóval. (Vegyük figyelembe, hogy a Nespresso Barista receptkészítő max. űrtartalma 150 ml, az tejhabosítóé pedig 120 ml.)
Tegyük az agávészirupot egy nagy kávéscsésze aljába. Öntsük rá az összes felhabosított tejet, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje:A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.