Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadasmártás sertéscombbal
A legjobb palacsintatészta
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Madártejszelet
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Az eredeti Baklava
Dödölle - az eredeti recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept
Amerikai almás pite sós karamellel
Ha csak most kezded felfedezni a sütés világát, akkor a sós-rozmaringos keksz tökéletes kiinduló pont lehet! Ez a recept egyszerű, a keksz gyorsan elkészül, miközben a sikerélmény sem marad el.

Ez a keksz remek választás uzsonnára, vendégvárónak, vagy akár egy gyors snacknek, amit az illatos rozmaring kellemes aromája tesz igazán különlegessé. Ha egy finom, sós ropogtatnivalóra vágysz, de nem akarsz túl sok időt tölteni a konyhában, akkor készítsd el a Vidék íze magazin kiváló vendégváróját, a sós-rozmaringos kekszet.

Sós-rozmaringos keksz
Villámgyorsan elkészül a sós-rozmaringos keksz
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Mutatjuk a Vidék íze magazin receptjét, a sós-rozmaringos kekszhez!

Előkészítés: 20 perc

Sütés: 14 perc 

Hozzávalók: 

  • 210 g liszt 
  • 1 teáskanál kristálycukor 
  • 1 evőkanál friss rozmaring, apróra vágva 
  • 1 teáskanál durva szemű tengeri só + a szóráshoz  
  • 1 dl víz 
  • 1,5 evőkanál olívaolaj 

Elkészítés: 

  1. Beleöntjük egy tálba a lisztet, a cukrot, az apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá egy teáskanál durva szemű sót, és alaposan összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, jól összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett sütőpapíron 2 mm vastagra kinyújtjuk.
  3. A széleket pizzavágóval vagy derelyevágóval levágjuk (itt ugyanis vékonyabb a tészta, és könnyebben megégne).
  4. Áthúzzuk a tésztát a papírral együtt egy tepsire. Pizza- vagy derelyevágóval apró rombuszokra vágjuk, lekenjük vízzel, megszórjuk durva szemű sóval, és villával finoman megszurkáljuk. 
  5. 210 fokra előmelegített sütőben, szűk negyedóra alatt megsütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.