Ha csak most kezded felfedezni a sütés világát, akkor a sós-rozmaringos keksz tökéletes kiinduló pont lehet! Ez a recept egyszerű, a keksz gyorsan elkészül, miközben a sikerélmény sem marad el.
Ez a keksz remek választás uzsonnára, vendégvárónak, vagy akár egy gyors snacknek, amit az illatos rozmaring kellemes aromája tesz igazán különlegessé. Ha egy finom, sós ropogtatnivalóra vágysz, de nem akarsz túl sok időt tölteni a konyhában, akkor készítsd el a Vidék íze magazin kiváló vendégváróját, a sós-rozmaringos kekszet.
Villámgyorsan elkészül a sós-rozmaringos keksz FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN
Mutatjuk a Vidék íze magazin receptjét, a sós-rozmaringos kekszhez!
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 14 perc
Hozzávalók:
210 g liszt
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál friss rozmaring, apróra vágva
1 teáskanál durva szemű tengeri só + a szóráshoz
1 dl víz
1,5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Beleöntjük egy tálba a lisztet, a cukrot, az apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá egy teáskanál durva szemű sót, és alaposan összekeverjük.
Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, jól összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett sütőpapíron 2 mm vastagra kinyújtjuk.
A széleket pizzavágóval vagy derelyevágóval levágjuk (itt ugyanis vékonyabb a tészta, és könnyebben megégne).
Áthúzzuk a tésztát a papírral együtt egy tepsire. Pizza- vagy derelyevágóval apró rombuszokra vágjuk, lekenjük vízzel, megszórjuk durva szemű sóval, és villával finoman megszurkáljuk.
210 fokra előmelegített sütőben, szűk negyedóra alatt megsütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.