Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Praktikus

10 nagyszerű ötlet fagyasztott erdei gyümölcsből

Bár kétségtelen, hogy a friss gyümölcsnek nincsen párja, azért van az úgy, hogy beérjük a fagyasztott verzióval. Szerencsére a legtöbb esetben így is bejuttatjuk a szervezetünkbe a sok-sok vitamint és antioxidánst, és nem elhanyagolható tényező, hogy a pénztárcánkat is kíméljük.

Legyen szó a nyáron eltett saját gyümölcsről vagy a boltban készen kapható keverékről, az erdei gyümölcs mixet igazán sokoldalúan vethetjük be sütés-főzéskor. Mutatunk is 10 szuper ötletet a felhasználására.

Rengetegféleképpen felhasználhatjuk a fagyasztott bogyós gyümölcsöket (Fotó: Shutterstock)
Rengetegféleképpen felhasználhatjuk a fagyasztott bogyós gyümölcsöket (Fotó: Shutterstock)

1. Morzsasütiben

Egy hőálló tálban rendezd el a gyümölcsöket, majd szórj rá zabpehelyből, barna cukorból, vajból és darált mandulából alkotott keveréket. Süsd a 180 fokos sütőben addig, míg a morzsa aranybarna lesz a tetején, és élvezd egy adag vaníliafagylalttal.

2. A reggeli részeként

Tegyél úgy 35-40 gramm felengedett bogyós gyümölcsöt a zabkásádba, spékeld meg egy kis görög joghurttal és mézzel – kész is az isteni és tápláló reggeli.

3. Palacsintatésztában

Ráérős reggeleken vagy egy finom desszerthez keverj egy adag amerikaipalacsinta-tésztát. Amikor a palacsinta egyik oldala már majdnem teljesen megsült, szórj rá pár szem gyümölcsöt, várj egy kicsit, és csak azután fordítsd meg. Végül süsd készre a másik felét is. A juharszirupot el ne felejtsd!

4. Muffinban

A jól bevált muffinalaptésztádat könnyedén feldobhatod egy kis gyümölccsel, sőt, bátran kísérletezz az ízekkel. A málnához például passzol a fehér csokoládé és a pisztácia, az áfonyához pedig adhatsz banánt vagy mandulát.

A klasszikus muffint dobd fel egy adag áfonyával (Fotó: Shutterstock)
A klasszikus muffint dobd fel egy adag áfonyával (Fotó: Shutterstock)

5. Franciásan felhasználva

Fagyasztott gyümölcsből mennyei coulis, azaz gyümölcsszósz készülhet. Hagyd felengedni a gyümölcsöt, szórd meg egy kis cukorral, majd pürésítsd egy botmixerrel. Vagy a gyorsabb verzió: melegítsd fel a gyümölcsöket egy lábasban egy kevés cukorral és keményítővel. Bármilyen sütit feldobhatsz vele, például ezt a tápókapudingot.

6. Smoothie-ként

Talán ez az egyik legkézenfekvőbb felhasználási mód. Banánnal, almával, esetleg spenóttal, zellerrel kombinálhatod, és adhatsz hozzá némi zabpelyhet is az extra energiáért. Öntsd fel tejjel vagy a kedvenc növényi italoddal, turmixold össze, és kész is az egészséges smoothie.

7. Csokis sütiben

Keverj a kedvenc csokis piskótád vagy brownie-d tésztájába egy nagy adag erdei gyümölcsöt. Ennek köszönhetően nemcsak szaftosabb és puhább lesz a tésztája, de egy kis Fekete-erdő tortás ízvilágot is adsz neki.

8. Az almás rétesben vagy pitében

A klasszikus almás sütiket is szuperül feldobhatod egy adag bogyós gyümölccsel. Egyszerűen csak keverd a töltelékhez, és a szokott módon süsd meg a desszertet.

9. Hideg frissítő

Fagylaltot vagy sorbetet is készíthetsz. A gyümölcsöket turmixolhatod, de egészben is hagyhatod, keverheted joghurttal, tejszínnel vagy csak vízzel. Édesítheted cukorral és mézzel. A lényeg, hogy mindent keverj össze, és tedd a mélyhűtőbe néhány órára. Azután kanalazhatod a hűsítő finomságot.

10. Banánkenyérben

A banánkenyér egy szuper finom, egészséges nassolnivaló lehet, és ha éppen nem csokoládéval vagy magvakkal szeretnéd felturbózni, akkor keverj a tésztába bogyós gyümölcsöt. Puha és szaftos lesz a tészta tőle, de vigyázz, óvatosan keverd össze, mert a gyümölcsöt könnyen szétnyomhatod.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.