Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Bár kétségtelen, hogy a friss gyümölcsnek nincsen párja, azért van az úgy, hogy beérjük a fagyasztott verzióval. Szerencsére a legtöbb esetben így is bejuttatjuk a szervezetünkbe a sok-sok vitamint és antioxidánst, és nem elhanyagolható tényező, hogy a pénztárcánkat is kíméljük.

Legyen szó a nyáron eltett saját gyümölcsről vagy a boltban készen kapható keverékről, az erdei gyümölcs mixet igazán sokoldalúan vethetjük be sütés-főzéskor. Mutatunk is 10 szuper ötletet a felhasználására.

Rengetegféleképpen felhasználhatjuk a fagyasztott bogyós gyümölcsöket (Fotó: Shutterstock)
Rengetegféleképpen felhasználhatjuk a fagyasztott bogyós gyümölcsöket (Fotó: Shutterstock)

1. Morzsasütiben

Egy hőálló tálban rendezd el a gyümölcsöket, majd szórj rá zabpehelyből, barna cukorból, vajból és darált mandulából alkotott keveréket. Süsd a 180 fokos sütőben addig, míg a morzsa aranybarna lesz a tetején, és élvezd egy adag vaníliafagylalttal.

2. A reggeli részeként

Tegyél úgy 35-40 gramm felengedett bogyós gyümölcsöt a zabkásádba, spékeld meg egy kis görög joghurttal és mézzel – kész is az isteni és tápláló reggeli.

3. Palacsintatésztában

Ráérős reggeleken vagy egy finom desszerthez keverj egy adag amerikaipalacsinta-tésztát. Amikor a palacsinta egyik oldala már majdnem teljesen megsült, szórj rá pár szem gyümölcsöt, várj egy kicsit, és csak azután fordítsd meg. Végül süsd készre a másik felét is. A juharszirupot el ne felejtsd!

4. Muffinban

A jól bevált muffinalaptésztádat könnyedén feldobhatod egy kis gyümölccsel, sőt, bátran kísérletezz az ízekkel. A málnához például passzol a fehér csokoládé és a pisztácia, az áfonyához pedig adhatsz banánt vagy mandulát.

A klasszikus muffint dobd fel egy adag áfonyával (Fotó: Shutterstock)
A klasszikus muffint dobd fel egy adag áfonyával (Fotó: Shutterstock)

5. Franciásan felhasználva

Fagyasztott gyümölcsből mennyei coulis, azaz gyümölcsszósz készülhet. Hagyd felengedni a gyümölcsöt, szórd meg egy kis cukorral, majd pürésítsd egy botmixerrel. Vagy a gyorsabb verzió: melegítsd fel a gyümölcsöket egy lábasban egy kevés cukorral és keményítővel. Bármilyen sütit feldobhatsz vele, például ezt a tápókapudingot.

6. Smoothie-ként

Talán ez az egyik legkézenfekvőbb felhasználási mód. Banánnal, almával, esetleg spenóttal, zellerrel kombinálhatod, és adhatsz hozzá némi zabpelyhet is az extra energiáért. Öntsd fel tejjel vagy a kedvenc növényi italoddal, turmixold össze, és kész is az egészséges smoothie.

7. Csokis sütiben

Keverj a kedvenc csokis piskótád vagy brownie-d tésztájába egy nagy adag erdei gyümölcsöt. Ennek köszönhetően nemcsak szaftosabb és puhább lesz a tésztája, de egy kis Fekete-erdő tortás ízvilágot is adsz neki.

8. Az almás rétesben vagy pitében

A klasszikus almás sütiket is szuperül feldobhatod egy adag bogyós gyümölccsel. Egyszerűen csak keverd a töltelékhez, és a szokott módon süsd meg a desszertet.

9. Hideg frissítő

Fagylaltot vagy sorbetet is készíthetsz. A gyümölcsöket turmixolhatod, de egészben is hagyhatod, keverheted joghurttal, tejszínnel vagy csak vízzel. Édesítheted cukorral és mézzel. A lényeg, hogy mindent keverj össze, és tedd a mélyhűtőbe néhány órára. Azután kanalazhatod a hűsítő finomságot.

10. Banánkenyérben

A banánkenyér egy szuper finom, egészséges nassolnivaló lehet, és ha éppen nem csokoládéval vagy magvakkal szeretnéd felturbózni, akkor keverj a tésztába bogyós gyümölcsöt. Puha és szaftos lesz a tészta tőle, de vigyázz, óvatosan keverd össze, mert a gyümölcsöt könnyen szétnyomhatod.

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.