Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyetlen egy dolog lehet, ami még a tócsninál és a palacsintánál is jobb. Ez nem más, mint a két klasszikus találkozásából született tócsnipalacsinta! Ha most még vannak is kétségeid, az első falat után garantáltan szertefoszlanak.

Ha a magyar gasztronómiáról folytatunk diskurzust, előbb-utóbb egészen biztosan szóba kerülnek az olyan házias klasszikusok, mint a tócsni és a palacsinta. Mindkettőt előszeretettel készítjük, és bár előbbit általában sósan, utóbbit általában édesen esszük, fordítva sem rossz a végeredmény. Azt, hogy e kettő találkozásából mennyire szenzációs étel jön létre, elmondani is nehéz. A legjobb az lesz, ha ti magatok is kipróbáljátok, bemutatjuk a diós-baracklekváros tócsnipalacsinta szuper egyszerű és zseniális receptjét. 

diós-lekváros tócsnipalacsinta
Mennyei diós-lekváros tócsnipalacsinta /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a diós-lekváros tócsnipalacsinta

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg liszt  
  • 5 dl tej  
  • 1 ek. olaj  
  • 1 ek. cukor  
  • fél csomag vaníliás cukor  
  • zsiradék a sütéshez  

A tálaláshoz:

  • baracklekvár
  • darált dió
  • porcukor

A diós-lekváros tócsnipalacsinta elkészítése: 

  1. Vizet teszünk egy tálba, majd ebbe reszeljük a megmosott, meghámozott burgonyát, a reszelő kisebb lyukú oldalát használva. (A vízre azért van szükség, mert így nem fog megbarnulni a krumpli.) 
  2. Egy másik tálban palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, az olajból, valamint a kétféle cukorból. A lereszelt krumplit nagyon alaposan lecsepegtetjük, ha kell, ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet. Ezután hozzáforgatjuk a palacsintatésztához.
  3. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Kissé vastagabbak lesznek, mint a hagyományos palacsinta, de ugyanúgy puhák és tekerhetőek maradnak. 
  4. Még langyosan megkenjük baracklekvárral, megszórjuk az ízlés szerint porcukorral elkevert darált dióval, feltekerjük, és tálalás előtt még egy kis extra porcukorral meghintjük, ha szeretnénk.

Előkészítés: 15 perc

Sütés: 6 perc/adag

Tipp

Bátran variáljunk az ízesítésekkel. A baracklekvár helyett szilvalekvárt is használhatunk, amihez jól illik a mák. De vaníliasodóval, mogyorókrémmel, sőt, akár túróval is megtölthetjük a tócsnipalacsintákat. A tetejére porcukor helyett csokiöntetet is csorgathatunk. 

Tócsni, röszti, cicege – te hogyan nevezed? 

A tócsni a magyarok egyik kedvenc krumplis étele, ami nem csoda, hiszen pofonegyszerű, laktató és olcsó. Bármikor elkészíthetjük egy-két lereszelt krumpliból, erre a hagyományos tócsnira általában tejföl és sajt kerül. Persze nem csak burgonyát reszelhetünk le, másféle zöldségekből is ízletes tócsni készülhet. Cukkiniből, sárgarépából, céklából, és mindezek kombinációjából is mennyei rösztik készülhetnek, amire válogatásunk is remek bizonyíték. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.