Ha a magyar gasztronómiáról folytatunk diskurzust, előbb-utóbb egészen biztosan szóba kerülnek az olyan házias klasszikusok, mint a tócsni és a palacsinta. Mindkettőt előszeretettel készítjük, és bár előbbit általában sósan, utóbbit általában édesen esszük, fordítva sem rossz a végeredmény. Azt, hogy e kettő találkozásából mennyire szenzációs étel jön létre, elmondani is nehéz. A legjobb az lesz, ha ti magatok is kipróbáljátok, bemutatjuk a diós-baracklekváros tócsnipalacsinta szuper egyszerű és zseniális receptjét.
A tálaláshoz:
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 6 perc/adag
Bátran variáljunk az ízesítésekkel. A baracklekvár helyett szilvalekvárt is használhatunk, amihez jól illik a mák. De vaníliasodóval, mogyorókrémmel, sőt, akár túróval is megtölthetjük a tócsnipalacsintákat. A tetejére porcukor helyett csokiöntetet is csorgathatunk.
A tócsni a magyarok egyik kedvenc krumplis étele, ami nem csoda, hiszen pofonegyszerű, laktató és olcsó. Bármikor elkészíthetjük egy-két lereszelt krumpliból, erre a hagyományos tócsnira általában tejföl és sajt kerül. Persze nem csak burgonyát reszelhetünk le, másféle zöldségekből is ízletes tócsni készülhet. Cukkiniből, sárgarépából, céklából, és mindezek kombinációjából is mennyei rösztik készülhetnek, amire válogatásunk is remek bizonyíték.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.