Édes polenta vagy puliszka
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Toros káposzta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Túrós pite
Oroszkrémtorta
Finomfőzelék
Eggs Benedict (Benedek tojás)
Zúzapörkölt
Parasztlángos (kenyérlángos)
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hollandi mártás
Mátrai borzaska
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Ha egy igazán laktató és ízletes fogást szeretnél készíteni, akkor ez a sonkás-sajtos rakott burgonya tökéletes választás – egy különleges egytálétel, amely garantáltan az egész család kedvence lesz.

A rakott burgonya egyébként is nagyon népszerű, a klasszikus változat is isteni, de érdemes kipróbálni a Vidék íze magazin remek receptjét is. Az elkészült sonkás-sajtos rakott krumplit kínálhatod friss salátával vagy savanyúsággal – egy biztos: ebből a mennyei fogásból mindenki repetázni fog.

Sonkás-sajtos rakott burgonya
Sonkás-sajtos rakott burgonya, egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges egytálétel
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így készül a Vidék íze magazin laktató étele, a sonkás-sajtos rakott burgonya!

Előkészítés: 40 perc 

Főzés: 20 perc 

Sütés: 25 perc 

1 adag: 930 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1 kg sárga burgonya 
  • só 
  • 5 dkg vaj  
  • 1 kisebb fej vöröshagyma 
  • 40 dkg gépsonka 
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • őrölt fehér bors 
  • 3 dl tejszín
  • 1 csapott evőkanál keményítő  
  • 4 db főtt tojás  
  • 1 evőkanál reszelt parmezán  
  • 25 dkg reszelt cheddar sajt  

Elkészítés:

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, beletesszük egy nagy fazékba. Annyi vizet engedünk rá, ami ellepi, megsózzuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Végül lehúzzuk a főtt krumpli héját, és kisebb kockákra vágjuk. 
  2. A vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval és őrölt fehér borssal. 
  3. Felöntjük a tejszínnel, miután felforrt, hozzákeverünk egy kevés hideg vízben feloldott keményítőt. Közepes lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a mártás. 
  4. Levesszük a tűzről a mártást, óvatosan beleforgatjuk a feldarabolt főtt tojást, a reszelt parmezánt. Az egészet ráöntjük a burgonyára, ezt is összeforgatjuk, és az egészet egy tepsibe simítjuk. 
  5. A tetejére szórjuk a reszelt cheddart, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.