Elkészítjük a kötött galuskát. Lisztből, tojásból, sóból tésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk őrölt borssal.
Szélétől indulva kettőt hajtunk rajta és elvágjuk. Ezt ismételjük, míg a tészta el nem fogy.
A levágott tésztacsíkokból kötünk egy csomót és letépjük, tovább folytatjuk, míg a csík el nem fogy. Ne kössük szorosra, mert a közepe nem fő meg.
A zöldségeket megtisztítjuk, karikára és kisebb kockára vágjuk.
A feldarabolt hagymát zsiradékon megpirítjuk, beletesszük a zöldségeket, ízesítjük, átforgatjuk, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel.
Forrás után beletesszük a kötött galuskát, és készre főzzük. Petrezselyemzölddel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.