Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Őrület! Fagyi zöldséges, sós és sajtos ízben - itt vannak az új jeges finomságok!

fagyi
A meleg nyaraknak hála egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a helyek, ahol egy megpihenhetünk, hűsölhetünk, s azok az ételek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a legnagyobb melegben is borzonghassunk egy kicsit.

A különféle jeges italok és hűtött levesek mellett a fagylalt a legkönnyebben elérhető és - valljuk be - talán a legfinomabb hűsítő. A hideg nyarat klasszikusai mellett az utóbbi évek slágerízei között megjelentek a sós hangvételű fagylaltok is, amelyek idén már markáns jelenléttel bírnak minden haladóbb szellemű fagylaltozóban, cukrászdában. A sós karamell által kijelölt csapásokon lassacskán megjelentek a karakteresebb, izgalmasabb ízek, mint a camembert fagylalt, a sós mogyoróvaj alapon nyugvó krémek, illetve a még ennél is újszerűbb zöldségfagylalt és zöldségszorbet, ahol a zöldségek hol önmagukban, hol gyümölcsökkel párosítva varázsolnak el minket.

Fagyi extrákkal!

A zöldséges, sós hangvételű fagylaltokon kívül az idei fagylaltszezon egyértelmű üzenete a minél egyszerűbb fagylalt, az átlátható, a laikus vendég számára is be- és elfogadható alapanyagok alkalmazása, az úgynevezett kényelmi termékek használatának mellőzése. A letisztult alkotóelemeken kívül az ízeket is sok esetben ez a fajta letisztultság jellemzi, a kicsit extravagáns termékek mellett jelentős súllyal bírnak a klasszikusok minden cicomától mentes változatai, ahol a termék premizálása nem a hozzáadott cukorgyöngyökkel és az extra szósszal történik, hanem a nagyon magas minőségű alapanyagok felhasználásával válik a fagylalt valóban minőségivé.

Szorbet az új kedvenc

A meleg nyaraknak köszönhetően a klasszikus szorbet is visszatér. A rómaiak által előszeretettel fogyasztott és az araboknak hála a kontinenst számtalan pontján megjelenő - jéggel kevert, mézzel édesített - hűtött gyümölcsléből készülő szorbet valóban megérdemli, hogy visszatapsoljuk a fagyis pultok kínálatába. A modern eszközök jóvoltából ma már egészen krémes állagúra keverhető szorbet könnyebb érzetet biztosít, mint a teljes tejjel készített fagylaltok, s a gyümölcsös ízek is jobban érvényesülnek ebben a közegben.

Hűsítő jeges finomságok receptjeit itt találod >>>

Budázott sült fagyi receptjét itt találod >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.