Reggeli: Sovány túró egy kevés édesítővel és sárgabarackdarabokkal.
Ebéd: Füstölt lazac reszelt sárgarépával és fokhagymával ízesített krémtúróval (túró + kefir).
Vacsora: Sütőtök- vagy sárgarépa-krémleves, főtt tojás.
Desszert: Őszibarackbefőtt (szigorúan cukormentes!).
Reggeli: 2 szelet eperlekvárral vékonyan megkent diabetikus Graham-toastkenyér, 1 marék bogyós gyümölcs (mirelit is jó).
Ebéd: Főtt marhahús vesebabbal és paradicsomsalátával.
Vacsora: Grillezett csirkemell sültpaprika-mártással, 50 g durumtészta.
Desszert: Alma.
Reggeli: Natúr joghurt zöldalmadarabokkal.
Ebéd: Vegyes saláta kígyóuborkával, grillezett csirkemell zöld fűszeres újburgonyával.
Vacsora: Párolt brokkoli és zöldborsó egy kevés reszelt vagy kis kockákra vágott light mozzarellával.
Desszert: 2 gombóc light pisztáciafagyi.
Reggeli: 1 pohár light sárga- vagy őszibarackos joghurt 2-3 szem korpás keksszel.
Ebéd: Currys pulykamellfalatkák csemegekukoricával, reszelt parmezánnal.
Vacsora: Roston sült hal sárga húsú kaliforniai paprikával, endíviasalátával.
Desszert: Cukrozatlan ananász.
Reggeli: Sovány joghurt bogyós gyümölcsökkel (mirelit), 2-3 szem korpás keksz.
Ebéd: Sonkás vöröslencse-saláta.
Vacsora: Céklakrémleves 2 szelet pirított Graham-kenyérrel.
Desszert: Málna- vagy hibiszkuszteában párolt körte.
Reggeli: Tejberizs sovány tejből, bármilyen idénygyümölccsel.
Ebéd: Párolt csirkemell párolt karfiollal és kecskesajttal.
Vacsora: Főtt rizs zöldfűszerekkel és light mozzarellával.
Desszert: 1 pohár natúr joghurt vagy kefir.
Reggeli: Natúr joghurt szilvakompóttal.
Ebéd: Véres hurka párolt lila káposztával vagy káposztasalátával, barna rizzsel.
Vacsora: 1 szelet párolt marha- vagy borjúhús roston sült padlizsánnal.
Desszert: Lila szemű szőlő.
Sárga
A gyomor és a lép működésére hat kedvezően, segíti az emésztést, és jó közérzetet biztosít. Védi a szervezetet az UV-sugarak károst hatásaitól. Ide sorolható: citrom, ananász, grépfrút, kukorica, napraforgóolaj, sárgadinnye, sárgaborsó. Fűszerek: sáfrány, kamilla, fahéj, kömény, ánizs.
Rózsaszín
A szeder, a cékla, a málna sok flavonoidot tartalmaznak, így serkentik a vérkeringést, és erősítik a véredényeket.
Narancssárga
Általános kiegyensúlyozó hatású, vitaminokban gazdag. A sárgarépában, a mangóban és a sütőtökben előforduló béta-karotin segít megőrizni a bőr fiatalságát és feszességét. Ide sorolható ételek: narancs, répa, mangó, papaja, sárgabarack, tök, tojássárgája, szezámmag, mandarin. Fűszerek: koriander, kurkuma, gyömbér, curry.
Fehér
Jótékonyan hat a bélrendszer működésére, segíti az emésztést. Ide sorolható ételek: fokhagyma, karfiol, fehérrépa, karalábé, szárnyashúsok, tej, tejszín, kefir, fehérbab, fehérretek.
Zöld
Elősegíti a máj regenerálódását és a veseműködést, serkenti a bélműködést. Ide sorolható ételek: alma, spenót, uborka, sóska, paprika, cukkini, saláta, brokkoli, zöldborsó, zöldbab, articsóka, szőlő. Fűszerek: zöldfűszerek.
Piros
Serkenti a vérkeringést. Ide sorolható ételek: pirospaprika, rebarbara, cseresznye, paradicsom, görögdinnye, retek, eper, ribizli, csili, marhahús. Fűszerek: fűszerpaprika, vízitorma.
Kék és lila
Segíti a keringési zavarok oldását, véd a szívbetegségek ellen, és jótékonyan hat az érrendszerre. Ide sorolható ételek: padlizsán, kék szőlő, lila káposzta, szilva, lila hagyma, áfonya, szeder, bodza, fekete olíva. Fűszerek: boróka, kömény, levendula, macskagyökér.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.