Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Egészséges

7 pótolhatatlan házi csodaszer, amivel erősítheted magad!

goji bogyó
Időről időre újabb szerek és készítmények kerülnek az érdeklődés középpontjába hangzatos szlogenek kíséretében. Sokszor valóban hatásosak, ám egyik-másikat gyakran túlságosan felkapja a divat. Utánajártunk, melyik az a 7 csodaszer, amit érdemes beszerezned és fogyasztanod!
1. Aloe vera

Krémek, tabletták, kapszulák, vagy folyadékok formájában is hozzájuthatunk a lédús levelű növényhez, és már üdítőkben is előfordulnak a darabkái. Ám Aloe verából készített gyógyszer Magyarországon még nincs törzskönyvezve!
Ezért használd!
Régóta ismert, hogy a növény nedve felgyorsítja a bőrsérülések regenerációját, valamint csökkenti a gyulladást a szervezetben. Bár sokáig nem alkalmazták belsőleg, később magas enzimtartalma miatt az immunrendszer és a gyomor-béltraktus kiváló szabályozójaként hirdették, aztán kiderült, hogy magas vitamin-, ásványianyag-, aminosav-, szénhidrát- és szalicilsav-tartalma miatt szinte „mindenre jó”. Sokan ajánlják ízületi és reumás panaszokra, cukorbetegségre, gyomorfekélyre és szembetegségekre. Előnye, hogy cserépben is termeszthető, így a levét akár magunk is kinyerhetjük.

Ezért használj kókuszolajat! >>>

2. Homoktövis

A tövises cserje termését, levelét és a narancssárga magjából kinyerhető zsírolajat is használják gyógyászati célokra.
Ezért használd!
Növeli a szervezet védekezőképességét, hámosít, gyulladáscsökkentő, így segíti a bőrbetegségek gyógyulását. C-vitamin-tartalma miatt immunerősítőként javasolják, E-vitamin- és esszenciáliszsírsav-tartalmának köszönhetően pedig jó hatással van a száraz bőrre, valamint véd a káros UV sugárzástól. Kapszula, tabletta, tea, zselé és lésűrítmény formájában is forgalmazzák.

A 8 legegészségesebb olaj a világon! >>>

3. Goji bogyó

A vörös színű Goji bogyó legendája ötezer éves. Keleten fontos tápanyagként és roboráló szerként alkalmazzák folyadékba keverve, vagy nyersen fogyasztva. Úgy tartják, hogy növeli a csit, azaz az életenergiát.
Ezért használd!
Európában azért terjedt el gyorsan, mert magas béta-karotin-tartalmával segít megelőzni a szívbetegségeket, és véd a nap káros sugaraitól. Ráadásul úgy vélik, méregtelenítő hatásának köszönhetően daganatképződés ellen is jó. Ajánlják még impotencia, allergia, cukorbetegség, emésztőszervi zavarok, magas vérnyomás, gyulladásos állapotok ellen, sőt látásjavítóként is. Hazánkban aszalvány és ital formájában kapható.

4. Gyógygombák

Már az antik világban is használtak gyógyító hatású gombákat, például a hashajtóként ismert orvosi taplót.
Ezért használd!
A 20. század második felében végzett kutatások kimutatták, hogy számos gomba (például a shiitake-, a patkónyelv-, a hernyó-, a bokros- és a pecsétviaszgomba) immunrendszer-erősítő és tumorellenes hatású, valamint segít normalizálni a szervezet vércukorszintjét. A gyógygombakivonatok kifejlesztője, a magyar kutató, Varga Gábor szerint a készítményei alkalmazásával fokozatosan vissza lehet állítani a szervek egészséges működését. A komplex gyógymód egy mikroterápia, amelynek során gyógygombakivonatokat, gyógynövénykészítményeket, ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat juttatnak a szervezetbe. A gyógykúrák megkezdése előtt érdemes szakértőhöz fordulni.

7 orvosi tény: ezért egyél minél több kesudiót! >>>

5. Chia mag

Az Amerikában őshonos növényt az aztékok a futók eledelének is nevezték, ugyanis hatékonyan pótolta a sportolók energiavesztését. A chia apró magjait használták gabonaként, de olajat is préseltek belőle. Újrafelfedezése annak köszönhető, hogy magas százalékban tartalmaz omega-3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitaminokat.
Ezért használd!
Kiderült, hogy részlegesen pótolható vele az állatifehérje-fogyasztás, és hatékonyan segíthet a fogyókúrában, mert alacsony kalóriatartalmú, és gyorsítja az anyagcserét. Csodaszernek azért tartják, mert ötször több kalciumot tartalmaz, mint a tej, háromszor nagyobb az antioxidáns ereje, mint az áfonyának, és háromszor több vas van benne, mint a spenótban. Itthon mag formájában juthatunk hozzá, ezt keverhetjük az ételbe.

6. Ezüstkolloid

Az ezüstöt már Paracelsus, a híres 16. századi alkimista is bevetette a betegségek ellen. A baktériumok azonosítását követően bizonyítottá vált a nemesfém antibakteriális hatása.
Ezért használd!
Az ionizált vízbe kevert ezüstrészecskék alkotják a kolloidot, amelynek erős baktérium-, vírus- és mikrobaölő hatása van, így elsősorban fertőzések kezelésére alkalmazzák külsőleg. Sokan úgy tartják, belsőleg is beválthat, például allergiák, légzőszervi panaszok, influenza, vérpanaszok, gyomorfekély, Lyme-kór, cukorbetegség ellen.

7. D-vitamin

Az utóbbi évtizedben világszerte egyre többet beszélnek a D-vitamin jelentőségéről.
Ezért használd!
Sokan tudják, hogy befolyásolja a csontrendszert, de ma már az is bizonyított tény, hogy hiánya növeli bizonyos daganatos, idegrendszeri, keringési betegségek kialakulásának esélyét, továbbá hogy befolyásolja a pajzsmirigy működését, és csökkenti olyan hormonális betegségek előfordulásának lehetőségét, mint például a cukorbetegség. A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő UV-B sugárzás, így télen gyakran hiányzik a szervezetünkből. Annak eldöntésére, hogy kinek mennyi D-vitamint kell szednie, orvosi vizsgálat szükséges. Az eredmények ismeretében lehet elkezdeni a vitamin szedését. D-vitaminszint-mérést kizárólag erre szakosodott laboratóriumokban lehet kérni.

A D-vitaminról itt olvashatsz bővebben >>>

Olvass tovább az egészséges életmódról! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.