A walesi hercegné az egészséges étkezés jegyében kerüli a feldogozott élelmiszereket, és sok friss zöldség, valamint gyümölcs szerepel az étrendjében – ezek közül kiemelkedik egy szupergyümölcs, a goji bogyó.
A goji bogyó Ázsiában az egyik legtáplálóbb gyümölcsnek számít, ami nyersen vagy szárítva fogyasztható, emellett tea is készülhet belőle. A Mirror cikke szerint, vannak akik a turmixot vagy a gabonapelyhet gazdagítják vele, és egyéb vitamindús zöldségekkel és gyümölcsökkel kombinálják.
A különleges ízű goji bogyó egyszerre savanyú és édes, és nem véletlenül olyan egészséges, hiszen vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint antioxidánsokban egyaránt gazdag. Ez utóbbi vegyületek segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól, ennek köszönhetően az öregedési folyamatokat is lassítják.
Az öregedésgátló hatása mellett a goji bogyó többek között erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, szabályozza a vércukorszintet, valamint támogatja a szem egészségét.
Fontos tudni, hogy a goji bogyó befolyásolhatja a vérhígító és a cukorbetegség kezelésére szedett gyógyszerek felszívódását. Nagy mennyiségben fogyasztva pedig gyomorfájást vagy allergiás reakciókat is okozhat.
Ahogyan azt mi is megírtuk, a három gyerek után is tökéletes alakú Katalin hercegné főként a vegetáriánus ételeket kedveli, azon belül is a smoothie-kat, a nyers finomságokat és az otthon készített, egészséges fogásokat szereti leginkább.
Minden reggel megiszik egy pohár zöldturmixot, amely algát, kelkáposztát, spenótot, koriandert, áfonyát és zöldtea-port tartalmaz. Ebédre salátát, szezonális gyümölcsöt, halat eszik. Kedvenc ételei közé tartozik a gazpacho, és a zöldséges bulgur.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.