Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egészséges

A hosszú élet titka a jó emésztés: ezért érdemes svédcseppet inni

gyomorfájás
Fotó: Sorapop Udomsri / © Shutterstock
A svédcsepp évszázadok óta elismert készítmény a népi gyógyászatban, amely többféle gyógynövény alkoholos kivonatából áll. Eredetileg emésztési panaszok enyhítésére használták, és napjainkban is széles körben alkalmazzák az emésztőrendszer egészséges működésének támogatására.

A svédcsepp története egészen a 18. századig nyúlik vissza, amikor Dr. Claus Samst, svéd orvos, újra felfedezte a már akkor is régóta ismert "svédkeserűt". Az ő életmódja és a keserűkivonat használata állítólag hozzájárult hosszú életéhez. Ezen kívül sokan a svédcsepp eredetét a híres 16. századi svájci természettudóshoz, Paracelsushoz kötik, aki a modern gyógyszerészet alapjait lefektette, és a test, lélek és szellem egységét hirdette.

A svédcsepp összetevői között megtalálhatóak olyan gyógynövények, mint a kőris manna, édesgyökér, borsmentalevél, kurkuma, fahéj, szegfűszeg és tárnicsgyökér, amelyek a népi gyógyászat tapasztalatai alapján segítenek az emésztési problémák enyhítésében és az étvágy serkentésében.

Az alkalmazása rendkívül egyszerű: az emésztés támogatására és az étvágy fokozására napi háromszor egy teáskanállal ajánlott vízzel vagy gyümölcslével hígítva. Hosszabb betegség után, vagy kiadós étkezés előtt és után is érdemes használni, akár hígítatlanul is. Étkezés előtt 30 perccel fogyasztva serkentheti az étvágyat, míg étkezés után az emésztést segítheti elő.

A svédcsepp tehát egy hatékony, több évszázados múltra visszatekintő, természetes megoldás az emésztőrendszeri problémák enyhítésére, amely hozzájárulhat a gyomor és a bélrendszer egészséges működéséhez.

A Györgytea hagyományainak szellemében, de a mai igényekre, ízlésre szabva újraértelmezte a svédcseppet, így megszületett a Györgytea Elixír.

Györgytea Elixír
Györgytea Elixír

A gyógynövények külsőleg és/vagy belsőleg használható alkoholos kivonata nem ismeretlen a Györgytea világában. Gyuri bácsi maga is készített tinktúrákat, és jelenleg is számos olyan gyógynövénykivonat található a kínálatukban, melynek alapanyaga egy-egy gyógynövény. Az alapelvek ma sem változtak, de tinktúrái, így a Györgytea Elixír receptjét is a 21. századi tudásnak, igényeknek megfelelően állította össze. Mivel a Györgytea Elixír etil-alkoholt tartalmaz ezt gépkocsivezetésnél, munkavégzésnél figyelembe kell venni, terhesség, szoptatás esetén pedig, illetve 18 éves kor alatt nem ajánlott a fogyasztása.

 

Ajánlott tartalmak

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.