Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Az Egyesült Államok legnagyobb népegészségügyi szervezetének (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) tanulmánya szerint 1999 és 2004 között a termékeny nők folsav szintjében átlagosan 8-16%-os csökkenés volt tapasztalható.

1992 óta az Amerikai Népegészségügyi Szolgálat minden termékeny nőnek napi 400 mikrogramm folsav fogyasztást javasolt. 1996-ban az Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatala elrendelte, hogy minden lisztterméket dúsítsanak folsavval. Joseph Mulinare, a CDC epidemiológusa elmondta, hogy mindezek dacára a termékeny amerikai nők csupán egyharmada fogyasztja a kívánt mennyiségű folsavat.

Mulinare és munkatársai a CDC adatai alapján a vér és a vörösvértestek folsav szintjét elemezték amerikai termékeny nők esetében 1999-től 2004-ig. A vizsgálat során otthoni interjúkat készítettek, évente fizikális vizsgálatot és vérteszteket végeztek 4500, 15 és 44 év közötti nő részvételével. A kutatás szerint a nők vérének folsav szintje 16%-kal alacsonyabb, mint az 1999-2000 közötti tesztelt időszakban.

Az eredményeket bemutató tanulmány egyelőre nem tudott választ adni a csökkenés okára, az egyik magyarázat az lehet, hogy a termékeny amerikai nők túlsúlyossági rátája nagymértékben növekedett, egyes elképzelések szerint ugyanis a túlsúlyos szervezet másképpen dolgozza fel a folsavat. Elképzelhető az is, hogy csökkent a szénhidrát tartalmú táplálékféleségek bevitele, így kevesebb a folsav fogyasztás is. Mulinare hozzátette, hogy a napi adag megfelelő fogyasztásának legjobb formája, ha extra vitaminpótlásról gondoskodunk.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.