A Nicole Larson vezette kutatásba 764 férfit és 946 nőt vontak be, akik mind 18 és 23 év közöttiek voltak, és vagy középiskolába, vagy felsőoktatási intézménybe jártak. A vizsgálat résztvevői részletes kérdőívet töltöttek ki ételkészítési és táplálkozási szokásaikról. A kérdőívek elemzése azt mutatta, hogy azok, akik gyakran saját maguk számára készítik el az ételüket, egészségesebben táplálkoznak (ételeik jobban megközelítik a táplálkozási útmutatókban leírtakat zsiradék, zöldség-gyümölcs vagy kalcium szempontjából), mint azok, akik készen vásárolják meg étkeiket.
A főzőcskéző fiatalok mintegy 31 százaléka naponta ötször, keveset eszik (ami a legegészségesebb), szemben az ételeket készen vásárlókkal, ahol csak 3 százalék étkezik ilyen rendszerességgel.
Az ételkészítési szokásokban több dolog is szerepet játszott, például a férfiak, a színes bőrűek vagy a kollégiumban élők kifejezetten ritkán készítettek maguknak ételt. A kutatás eredménye azonban összességében azt mutatta, hogy az amerikai fiatalok a közelében sem járnak az egészséges táplálkozás ajánlásainak – de azok, akik szeretnek maguknak főzni, mégis egy kicsit egészségesebben táplálkoznak.
Forrás: Medipress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.