Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekes megfigyelésről számoltak be a Minnesota Egyetem kutatói. Vizsgálataik azt mutatták, hogy azok a fiatalok egészségesebben étkeznek, akik saját maguk számára készítik el az ételeiket.

A Nicole Larson vezette kutatásba 764 férfit és 946 nőt vontak be, akik mind 18 és 23 év közöttiek voltak, és vagy középiskolába, vagy felsőoktatási intézménybe jártak. A vizsgálat résztvevői részletes kérdőívet töltöttek ki ételkészítési és táplálkozási szokásaikról. A kérdőívek elemzése azt mutatta, hogy azok, akik gyakran saját maguk számára készítik el az ételüket, egészségesebben táplálkoznak (ételeik jobban megközelítik a táplálkozási útmutatókban leírtakat zsiradék, zöldség-gyümölcs vagy kalcium szempontjából), mint azok, akik készen vásárolják meg étkeiket.

A főzőcskéző fiatalok mintegy 31 százaléka naponta ötször, keveset eszik (ami a legegészségesebb), szemben az ételeket készen vásárlókkal, ahol csak 3 százalék étkezik ilyen rendszerességgel.

Az ételkészítési szokásokban több dolog is szerepet játszott, például a férfiak, a színes bőrűek vagy a kollégiumban élők kifejezetten ritkán készítettek maguknak ételt. A kutatás eredménye azonban összességében azt mutatta, hogy az amerikai fiatalok a közelében sem járnak az egészséges táplálkozás ajánlásainak – de azok, akik szeretnek maguknak főzni, mégis egy kicsit egészségesebben táplálkoznak.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.