Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Érdekes megfigyelésről számoltak be a Minnesota Egyetem kutatói. Vizsgálataik azt mutatták, hogy azok a fiatalok egészségesebben étkeznek, akik saját maguk számára készítik el az ételeiket.

A Nicole Larson vezette kutatásba 764 férfit és 946 nőt vontak be, akik mind 18 és 23 év közöttiek voltak, és vagy középiskolába, vagy felsőoktatási intézménybe jártak. A vizsgálat résztvevői részletes kérdőívet töltöttek ki ételkészítési és táplálkozási szokásaikról. A kérdőívek elemzése azt mutatta, hogy azok, akik gyakran saját maguk számára készítik el az ételüket, egészségesebben táplálkoznak (ételeik jobban megközelítik a táplálkozási útmutatókban leírtakat zsiradék, zöldség-gyümölcs vagy kalcium szempontjából), mint azok, akik készen vásárolják meg étkeiket.

A főzőcskéző fiatalok mintegy 31 százaléka naponta ötször, keveset eszik (ami a legegészségesebb), szemben az ételeket készen vásárlókkal, ahol csak 3 százalék étkezik ilyen rendszerességgel.

Az ételkészítési szokásokban több dolog is szerepet játszott, például a férfiak, a színes bőrűek vagy a kollégiumban élők kifejezetten ritkán készítettek maguknak ételt. A kutatás eredménye azonban összességében azt mutatta, hogy az amerikai fiatalok a közelében sem járnak az egészséges táplálkozás ajánlásainak – de azok, akik szeretnek maguknak főzni, mégis egy kicsit egészségesebben táplálkoznak.

Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.