A sajnálatos haláleset az Egyesült Királyságban történt. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) adatai szerint 2021 szeptembere óta összesen mintegy 500 olyan szalmonellafertőzést regisztráltak, amit ukrán baromfihús okozott.
Az első vizsgálatok után az EFSA azt feltételezte, hogy a fogyasztásra kész csirketermékek és/vagy a friss csirkehús a fertőzés forrása. A gyanú sajnos beigazolódott. A hatóság emberei megállapították, hogy a megbetegedéseket az Ukrajnából származó fagyasztott, gőzben párolt csirkemell okozta – írja az agrarheute.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.