A macskajajra számtalan házi gyógymódot tanultunk: tejet, vizet, kólát kell inni, hogy gyorsabban elmúljon a kellemetlen hatás. A dél-koreaiak találmánya kifejezetten arra tervezték, hogy enyhítse a másnapos tüneteket legalább annyira, hogy egy átbulizott éjszaka után is nyugodtan mehessünk dolgozni.
De miért pont Dél-Koreában fedezték fel ezt a jótékony finomságot? Az itt élő emberek szervezetéből (éppúgy, mint az indiánokéból) hiányzik az az enzim, ami lebontja az alkoholt, ezért ők kevesebb italtól is hamarabb berúgnak, mint mi, európaiak.
A másnaposság elleni jégkrém egyébként grapefruit ízű, amelybe mazsolafakéreg-nedvet kevertek. A mazsola levét a koreaiak az 1600-as évektől használják a macskajaj kezelésére. A jégkrém neve annyit tesz: tarts ki! Ez azért fontos, mert Dél-Koreában évente 12,3 liter szeszt isznak, tehát viszonylag sok napon jelennek meg a koreaiak a munkahelyünkön másnaposan – ez pedig komoly anyagi veszteséget jelent az országnak éves szinten.
A jégkrémért egyelőre Dél-Koreáig kell utazni, addig maradnak nekünk a jól bevált praktikák, amelyekről itt olvashatsz tovább.
A jégkrémkülönlegességet itt nézheted meg:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.