Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A fűszerek ízletesebbé teszik az ételeinket, ráadásul fokozzák azok emészthetőségét és eltarthatóságát. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Snidling

Íze a fokhagymáéra emlékeztet. Sok benne a C-vitamin, főzni nem szabad! Frissen sajtba, túróba, fűszervajba, omlettekbe vagy salátákba ajánlják. Emésztéskönnyítő, vizelethajtó hatású, és elpusztítja a kórokozókat.

Még több okosság a snidlingről itt ->>

Snidling, a hagyma ízű fű
Snidling, a hagyma ízű fű

Petrezselyem

Az A- és C-vitamin természetes forrása, ezért a friss leveleket nem tanácsos belefőzni az ételbe. A vérképző, vértisztító és vizelethajtó növényt finomra szelve, tálaláskor szórja a burgonyás, tojásos vagy túrós ételekre, a levesekbe vagy a salátákra.

Még több okosság a petrezselyemről itt ->>

Petrezselyem
Petrezselyem

Kapor

Gazdag éterikus olajainak köszönheti jellegzetes ízét. A halas ételek, a friss és savanyított saláták, valamint majonézalapú mártások fűszere. Csökkenti a hányingert, szélhajtó hatású.

Még több okosság a kaporról itt ->>

Kapor
Kapor

Lestyán

A levelek mellett a gyökere és a magja is felhasználható fűszerként. Elsősorban levesek, sült húsok, zöldség- és gabonaételek ízesítésére alkalmazzák. Étvágyerjesztő, vizelethajtó és menstruációszabályozó hatású növény.

Még több okosság a lestyánról itt ->>

Lestyán
Lestyán

Bazsalikom

A friss levelek illata igen aromás, az ízük édeskés. Különösen illik az olasz ételekhez, a paradicsomos és halas fogásokhoz. Javítja az emésztést, görcsoldó, köhögéscsillapító és nyugtató hatású.

Bazsalikom
Bazsalikom

Még több okosság a bazsalikomról itt ->>

Kakukkfű

A csípősen fűszeres és mérsékelten keserű ízű levelek a hús- és halételek ízesítésére, a levesek, marinádok és töltelékek fűszerezésére javasolt. Fertőtlenítő, étvágyfokozó és erősítő tulajdonságú, sőt, a bélparazitákat is elűzi.

Még több okosság a kakukkfűről itt ->>

Kakukkfű
Kakukkfű

Rozmaring

Balzsamos-kámforos fűszerként a zsíros sültek, a sajtos és paradicsomos ételek mellé ajánlják. Gyomor- és idegerősítő hatású, javítja a vérkeringést, segíti az elalvást.

Még több okosság a rozmaringról itt ->>

Zsálya

Elsősorban a nehéz, zsíros ételek és húsok kívánják ezt a fűszernövényt. Teája enyhíti az izzadást, de torokgyulladás esetén gargarizálóként is kiváló. Emellett fertőtlenítő hatású, és csökkenti a vércukorszintet.

Még több okosság a zsályáról itt ->>

Zsálya
Zsálya

Koriander

A fanyar-csípős növényt és annak enyhén fűszeres magvait is felhasználják. A jellegzetes keleti ízek kísérőfűszere gyulladásgátló, élénkítő és puffadáscsökkentő hatású.

Még több okosság a korianderről itt ->>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.