Szóval, belekezdthetnék itt bármi okfejtésbe, miért is érdemes megfőzni ezt az ételt, de nem teszem. Aki szereti a csirkét, ezt is szeretni fogja, aki nem az nem. Na, jó, bacon azért nagyon kell rá, nem azért mert anélkül ne lenne finom, csupán a bacon, az egyszerűen kell. :)
400 g tészta
só
4 szelet bacon
500 g csirkemellfilé
bors
1 tk olasz fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
150 g zöldborsó (fagyasztott)
100 g tejföl
100 ml tejszín
100 g mozzarella
reszelt parmezán
1 csokor petrezselyem
1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Tegyünk félre 50 ml főzővizet, ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát.
2. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és aprítsuk fel. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, felkockázott csirkemellet. Hintsük meg némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, a tejszínt, továbbá a félretett főzővizet, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük addig, amíg a hús és a borsó megpuhulnak.
3. Forgassuk a csirkés keverékhez a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánnal együtt, és főzzük tovább addig, amíg a sajtok kissé megolvadnak. Végül forgassuk bele a tésztát. Az aprított baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9.számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.