Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A tészta és a csirke az a párosítás, amiről akár regényeket is lehetne írni, de igazából teljesen felesleges, mert nagyjából mindenki szereti.

Szóval, belekezdthetnék itt bármi okfejtésbe, miért is érdemes megfőzni ezt az ételt, de nem teszem. Aki szereti a csirkét, ezt is szeretni fogja, aki nem az nem. Na, jó, bacon azért nagyon kell rá, nem azért mert anélkül ne lenne finom, csupán a bacon, az egyszerűen kell. :)


Hozzávalók (4 személyre):

400 g tészta

4 szelet bacon
500 g csirkemellfilé
bors
1 tk olasz fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
150 g zöldborsó (fagyasztott)
100 g tejföl
100 ml tejszín
100 g mozzarella
reszelt parmezán
1 csokor petrezselyem

1. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Tegyünk félre 50 ml főzővizet, ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát.

2. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és aprítsuk fel. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított, felkockázott csirkemellet. Hintsük meg némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, keverjük hozzá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, a tejszínt, továbbá a félretett főzővizet, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük addig, amíg a hús és a borsó megpuhulnak.

3. Forgassuk a csirkés keverékhez a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánnal együtt, és főzzük tovább addig, amíg a sajtok kissé megolvadnak. Végül forgassuk bele a tésztát. Az aprított baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9.számában jelent meg!

Más csirkés finomságok:
Csirkés tésztakosárkA >>>
Spenótos csirkemell >>>
Színes csirkesaslik >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.