Avokádókrém recept
Avokádókrém
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Imádom a paradicsomot, ezért rengeteg ételhez használom is. Mutattam már nektek vele készült tésztát, melegszendvicset, csilis babot és egytálétel is, most pedig egy mennyei paradicsomos-mozzarellás előételt hoztam, melyet pirítóssal lehet igazán jóízűen elfogyasztani.

A paradicsom számomra egyenlő a nyárral. A reggeli kenyérhez, az ebédhez savanyúságként, vagy csak úgy magában is nagyon szeretem. Fura mód vannak emberek, akik nem szeretik, de mégcsak meg se fogják. Tudom, mert találkoztam már ilyen emberrel. :) De én nem ilyen vagyok, én bárhogy megeszem. Főleg sajttal! :) Isteni finom!


Hozzávalók (4 személyre):

1 ek napraforgóolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
450 g paradicsom
2 ek kristálycukor
2 ek balzsamecet

bors
4 csomag (125 g-osak) mozzarella
2 tk olívaolaj
2 ág oregánó
2 ág bazsalikom

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk rajta a kétféle, meghámozott, finomra vágott hagymát néhány percig. Adjuk hozzá a megmosott, felaprított paradicsomot, hintsük meg a cukorral, és kissé pirítsuk le.

2. Locsoljuk a paradicsomos keverékre a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk meg, és kis lángon főzzük 10 percig. Közben helyezzük a lecsepegtetett mozzarellákat két darab konyhai papírtörlő közé, és nyomkodjuk ki belőlük a felesleges nedvességet.

3. Kanalazzuk a paradicsomos keveréket 4 db kisebb tűzálló tálba, tegyünk rá egy-egy mozzarellát, majd toljuk a 200 fokos sütőbe 12 percre. Az olívaolajjal meglocsolva, továbbá a zöldfűszerek lecsipkedett leveleivel, némi borssal megszórva, pirítóssal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 360 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!

Kedvenc paradicsomos-kolbászos tésztám >>>
Csilis bab, ahogy én készítem >>>
Mennyei cukkinis-paradicsomos egytálétel >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.