A paradicsom számomra egyenlő a nyárral. A reggeli kenyérhez, az ebédhez savanyúságként, vagy csak úgy magában is nagyon szeretem. Fura mód vannak emberek, akik nem szeretik, de mégcsak meg se fogják. Tudom, mert találkoztam már ilyen emberrel. :) De én nem ilyen vagyok, én bárhogy megeszem. Főleg sajttal! :) Isteni finom!
Hozzávalók (4 személyre):
1 ek napraforgóolaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
450 g paradicsom
2 ek kristálycukor
2 ek balzsamecet
só
bors
4 csomag (125 g-osak) mozzarella
2 tk olívaolaj
2 ág oregánó
2 ág bazsalikom
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk rajta a kétféle, meghámozott, finomra vágott hagymát néhány percig. Adjuk hozzá a megmosott, felaprított paradicsomot, hintsük meg a cukorral, és kissé pirítsuk le.
2. Locsoljuk a paradicsomos keverékre a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk meg, és kis lángon főzzük 10 percig. Közben helyezzük a lecsepegtetett mozzarellákat két darab konyhai papírtörlő közé, és nyomkodjuk ki belőlük a felesleges nedvességet.
3. Kanalazzuk a paradicsomos keveréket 4 db kisebb tűzálló tálba, tegyünk rá egy-egy mozzarellát, majd toljuk a 200 fokos sütőbe 12 percre. Az olívaolajjal meglocsolva, továbbá a zöldfűszerek lecsipkedett leveleivel, némi borssal megszórva, pirítóssal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 360 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.